avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara, o cunoștință este deținut în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara, o cunoștință este deținut în penitenciarul ...

Bună seara, o cunoștință este deținut în penitenciarul baia mare, de a lungul sentinței a fost mutat din penitenciar În penitenciar ( nu știu motivul, dar cu siguranță exista unul) a fost închis pe data de 17.08.2017 pentru tentativa de omor și tâlhărie cu o pedeapsa de 8 ani și 6 Luni. Teoretic ar fi eligibil pentru liberarea conditionata dar după 4-5 cereri de eliberare și raspuns pozitiv din partea comisiei judecătorii ii resping cererea și ii fixează următorul termen pentru a face din nou cerere cu câte 5-6 Luni distanta. Este normal asa ceva? Exista o limita de respingeri? Am văzut ca I se pun avocați din oficiu stagiari care au minimul de experienta. Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:14, 16 Septembrie 2023
Este normal asa ceva! Este foarte normal asa ceva! NU exista o limita de respingeri!
(toata lumea se opreste la aritmetica , adica la fractie , dar nu este chiar asa )
A se vedea disp art 100 Cod penal alin 1 lit D. Acum va zic (dar ramane intre noi),,, convingerea este greu de indeplinit la tentativa la omor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speranta si justitia melinaR melinaR Am pus acest titlu pentru ca numai atat mai am justitia din tara noastra e ... se stie sa pun intrebarile daca se poate face ceva in ajutorul meu intrebarea ... (vezi toată discuția)
Arestat pentru 29 de zile kta16 kta16 Buna ziua! Daca cineva este arestat 29 de zile pentru talharie, dupa aceste zile ar putea iesi, sau va ramane in continuare inchis. Din cate am inteles este ... (vezi toată discuția)
Se poate elibera de la regimul inchis? klay klay sotul meu are o pedeapsa de 4 ani jumate a executat 2 ani si nu stiu daca poate face cerere de eliberare conditionata avand in vedere ca e la regimul inchis ... (vezi toată discuția)