avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare in rate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare in rate

Un unchi pe care l-am ajutat mult vrea sa imi vanda o garsoniera sub pretul pietei si in rate. El vrea neaparat cash. In contractul de vanzare cumparare vrea sa specifice numarul de rate (fiecare rata in valoare de 50000 de lei) si data la care trebuie platite, cu mentiunea ca voi primi o hartie de mana cum ca am efectuat plata pentru fiecare rata. Pot sa platesc aceste rate cash ? Se considera ca dovada platii in caz ca verisorul meu contesta acest act de vanzare cumparare ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:12, 12 Septembrie 2023
Pana la urma, cat dati pe garsoniera daca o rata e de 50 mii?
3 rate sunt. Garsoniera este dupa grila notariala in jur de 60000 eur. Contractul ar fi la jumatate din pretul grilei. Taxele notariale se platesc la pretul din grila, dar voiam sa stiu ca in caz ca se face asa, daca este recunoscuta ca dovada a platii ? Se pot platii ratele cash ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Septembrie 2023
marcel23, utilizator
Chitanță de mana poate face dovada plății. După plata celor trei rate va trebui oricum ori sa faceți la notar contractul de vânzare cumpărare final și intabularea pe numele dvs. ori radierea sultei din cf, în funcție de contractul sau antecontractul făcut initial. Însă, motivul principal pentru care fiul vânzătorului, în calitate de mostenitor, ar putea contesta contractul, în anumite condiții, este prețul derizoriu, dacă este mult mai scăzut decât valoarea reala a imobilului.

marcel23 a scris:

3 rate sunt. Garsoniera este dupa grila notariala in jur de 60000 eur. Contractul ar fi la jumatate din pretul grilei. Taxele notariale se platesc la pretul din grila, dar voiam sa stiu ca in caz ca se face asa, daca este recunoscuta ca dovada a platii ? Se pot platii ratele cash ?

Ati mai postat subiectul si de pe alt nume de utilizator, nu mai faceti asta, daca uitati parola contului, o puteti recupera.

Platiti prin banca si nu veti avea probleme cu unchiul sau mai tarziu cu nepotul.
Teoretic, puteti si cash sa platiti ca nu vb de plata fragmentata, ci de un contrct cu plata in rate.
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare anca1898 anca1898 Buna ziua. Doresc sa cumpar de la unchiul meu o casa la tara evaluata dupa grilele notriale in jur de 5o de mii de euro. Deoarece l-am ajutat mult si nu i-am ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se poate face vânzare cumpărare între parinti ... Leea91 Leea91 Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la ... (vezi toată discuția)
Necesit consultanta act apartament Doru.I Doru.I Va salut, necesit consultanta dumneavoastra. Locuiesc intr-un apartament de 20 de ani. Propietarii apartamentului sunt bunicii mei. Bunicul m-a contactat ca ... (vezi toată discuția)