avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum obtin dovada ca nu mi s-a plătit pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum obtin dovada ca nu mi s-a plătit pensia alimentara sau cum poate copilul obține bursa

Bună ziua, Va rog, am următoarea problema:
-am divorțat de soț cu mai mulți ani în urma, fetita a rămas la mine, el urmând sa îmi plătească pensie alimentara.
El nu mi-a plătit niciodată aceasta pensie. Fetita are acum nevoie de bursa(familie monoparentala) și nu ii mai acorda dacă eu dau doar declaratie pe proprie raspundere ca nu primesc pensie alimentara de la fostul soț.
Va rog, cum pot obține bursa pentru copil, practic cum pot dovedi ca nu primesc aceasta pensie alimentara?( eu nu l-am acționat în judecata pe fostul soț pentru pensie, căci ma costa si oricum nu avea de unde sa îmi dea acești bani ,nici dacă rămânea liber, nici dacă întra la inchisoare). Ma puteți ajuta ? Mulțumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, un fapt negativ nu poate fi dovedit. Parerea mea este ca ar trebui ca acea declaratie sa fie suficienta, dovada contrara trebuie facuta de cei care acorda bursa. Desigur ati putea merge cu un extras de cont, desi eu nu cred ca e necesar. Depuneti actele asa, cu declaratia dvs. si daca va refuza in scris acordarea bursei, contestati refuzul in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Burse sociale elenahrauto elenahrauto Buna ziua, sunt o mama singura cu o fetita in clasa I.Poate beneficia fetita mea de bursa sociala,daca venitul meu lunar este de 710 lei net, la care se adauga ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dovedi neplata pensiei de întreținere? Dragunoiu A Dragunoiu A Bună seara! Am o prietena locuiește în Italia de 25 de ani,are un copil de 15 ani,este divorțată de tatăl copilului de 13 ani,in urma divorțului ,fostul ... (vezi toată discuția)