avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... CASS si tipizate stagiari
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

CASS si tipizate stagiari

Stimati colegi mai vechi sau mai noi in aceasta profesie, sunt stagiar, admis sept 2010, am doua probleme:

1) Desi am reusit sa imi iau card, cif, sa platesc CAA-ul , - nu stiu cum sa fac cu CASS-ul. Am mers la sediul din Nufarul-Mosilor am depus un contract tip 2 acum o luna, azi imi zice ca pana sa imi dea contractul trebuie sa platesc. Deasemenea trebuie sa prezint Carnetul de Munca pe ultimii 5 ani, or eu lucrez numai din 2004, cu 2h/zi. Oare au sa imi impuna sa platesc din urma? Ce acte trebuie sa mai duc? Oare cat este de plata pe luna avand in vedere ca venitul meu este 800 RON de la avocatul coordonator? Aveti idee? Sunt pe tablou de la 1 noiembrie 2009 (desi practic pot activa doar de 10 zile de cand am CIF si card ....contributii CAA si Barou am datorat de la 1 noiembrie, si cu penalizari de 1 leu 30 )

2) Contractul meu prevede ca AM dreptul la clientela proprie, ce anume trebuie sa imi cumpar de la barou? contracte, imputerniciri si un registru, si daca da, de la ce etaj? Am nevoie de vreo delegatie stampilata de av.coordonator sau de vreun acord scris de la el ca imi permite sa imi achizitionez aceste tipizate?

Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Mihai Tomescu , Avocat 19:01, 30 Ianuarie 2010
toti trecem prin astea dar la tine e o problema ........chiar asa de greu e sa practici avocatura dupa cum vrei tu? e simplu fa-ti singur delegatii, contracte, stampila,si ia cati mai multi clienti. Nu conteaza de cand ai fost inscris la fisc ci de cand ai intrat in Barou, pentru plata taxelor.
nu e chiar asa negru precum pare. mai intreaba colegii tineri care mai au proaspat in memorie aceste chestiuni.
Succes.......uri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii barou Mihaela Enache Mihaela Enache Imi poate spune cineva care e cuantumul contributiilor la UNBR si la Baroul Bucuresti / pe luna pt un avocat stagiar? Doamna de la cancelarie m-a expediat si ... (vezi toată discuția)
Am facut o boacana la barou - va rog un pic de ajutor bamac bamac Cred ca am facut o prostie astazi :"> M-am dus la Barou sa completez formularul pentru card (sunt avocat stagiar de anul acesta, deci e prima oara cand imi ... (vezi toată discuția)
Avocati stagiari ContSters156526 ContSters156526 Am creat acest topic la propunerea membrilor care au fost admisi ca stagiari. Sa vorbim despre ce inseamna sa fii stagiar, cum incepem, cum ne descurcam. :D (vezi toată discuția)