Stimati colegi mai vechi sau mai noi in aceasta profesie, sunt stagiar, admis sept 2010, am doua probleme:
1) Desi am reusit sa imi iau card, cif, sa platesc CAA-ul , - nu stiu cum sa fac cu CASS-ul. Am mers la sediul din Nufarul-Mosilor am depus un contract tip 2 acum o luna, azi imi zice ca pana sa imi dea contractul trebuie sa platesc. Deasemenea trebuie sa prezint Carnetul de Munca pe ultimii 5 ani, or eu lucrez numai din 2004, cu 2h/zi. Oare au sa imi impuna sa platesc din urma? Ce acte trebuie sa mai duc? Oare cat este de plata pe luna avand in vedere ca venitul meu este 800 RON de la avocatul coordonator? Aveti idee? Sunt pe tablou de la 1 noiembrie 2009 (desi practic pot activa doar de 10 zile de cand am CIF si card ....contributii CAA si Barou am datorat de la 1 noiembrie, si cu penalizari de 1 leu 30 )
2) Contractul meu prevede ca AM dreptul la clientela proprie, ce anume trebuie sa imi cumpar de la barou? contracte, imputerniciri si un registru, si daca da, de la ce etaj? Am nevoie de vreo delegatie stampilata de av.coordonator sau de vreun acord scris de la el ca imi permite sa imi achizitionez aceste tipizate?
toti trecem prin astea dar la tine e o problema ........chiar asa de greu e sa practici avocatura dupa cum vrei tu? e simplu fa-ti singur delegatii, contracte, stampila,si ia cati mai multi clienti. Nu conteaza de cand ai fost inscris la fisc ci de cand ai intrat in Barou, pentru plata taxelor.
nu e chiar asa negru precum pare. mai intreaba colegii tineri care mai au proaspat in memorie aceste chestiuni.
Succes.......uri.