avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog din suflet să mă ajuți cu o soluție. Am o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog din suflet să mă ajuți cu o soluție. Am o fetiță ...

Va rog din suflet să mă ajuți cu o soluție.
Am o fetiță de 1 an, fata a fost recunoscuta de fostul soț, între timp am făcut un test de paternitate și a rezultat că nu este el tatăl fetei. Am depus cerere in instanta pentru stabilirea paternității. Între timp am incercat sa am o relație cu tatăl biologic și a rezultat a fi un eșec, am ajuns la certuri și amenințări. Cum as putea sa renunț la cerere și să las copilul sa decidă când v-a avea 14 ani. Fostul soț este de acord sa rămână el pe certificat că fiind tatăl copilului. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: MrMakaveli , utilizator 21:41, 14 Septembrie 2023
"Am depus cerere in instanta pentru stabilirea paternității"

Pt tagada de paternitate sau stabilirea paternitatii, cum e exact?
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator
Pt tăgadă de paternitate.

gi-jane2 a scris:

"Am depus cerere in instanta pentru stabilirea paternității"

Pt tagada de paternitate sau stabilirea paternitatii, cum e exact?

puteti renunta la judecata.
dar nu cred ca va ajuta ca si biologicul poate promova actiunea.
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator
Ce as putea sa fac,sa nu depind de tatăl biologic s-au sa nu se schimbe certificatul de naștere?

gi-jane2 a scris:

puteti renunta la judecata.
dar nu cred ca va ajuta ca si biologicul poate promova actiunea.

Art 437 Cciv
(1) În acţiunile privitoare la filiaţie nu se poate renunţa la drept.
(2) De asemenea, cel care introduce o acţiune privitoare la filiaţie în numele unui copil sau al unei persoane puse sub interdicţie judecătorească, precum şi copilul minor care a introdus singur, potrivit legii, o astfel de acţiune nu pot renunţa la judecarea ei.

Principiul indisponibilităţii dreptului la acţiune în materie de filiaţie, consfinţit prin art. 437 alin. (1) C. civ., este un corolar al principiului indisponibilităţii stării civile.

Titularul dreptului la acţiune nu poate încheia în mod valabil acte unilaterale şi nici convenţionale, judiciare sau extrajudiciare, prin care ar renunţa cu titlu definitiv la posibilitatea de a-şi valorifica dreptul subiectiv conferit prin lege, iar instanţa nu este autorizată să ia act de o asemenea desistare a părţii, nici de eventuala tranzacţie a părţilor, ci va continua judecarea cauzei.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am nascut acum o săptămână. sunt divorțat de ... Gabriela3mm Gabriela3mm Buna ziua! Am nascut acum o săptămână. Sunt divorțata de 3 luni de zile. Eu mi-am luat numele de fata inapoi . Am fost sa fac certificatul copilului si ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate ric_85 ric_85 O persoana casatorita are 3 copii, dintre care numai unul din ei este al sotului.Ei au fost despartiti in fapt de 5 ani, dar nu au divortat decat la sfarstiul ... (vezi toată discuția)
Proces de tagada a paternitatii inaintata de mama robert2258 robert2258 buna ziua. ma putei ajuta va rog in legatura cu un proces de tagada a paternitatii. ce ar trebui sa scriu in cererea de tagada a paternitatii unde ambii soti ... (vezi toată discuția)