avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Buna ziua! Am cumparat o masina in 2017. In 2018 ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Buna ziua! Am cumparat o masina in 2017. In 2018 masina a fost ...

Buna ziua! Am cumparat o masina in 2017. In 2018 masina a fost declarata dauna totala. In 2019 a fost vanduta unei firme de dezmembrări. Nu am fost sa scot radierea fiscală de la primarie atunci din diferite motive.acum in 2023 am dorit sa radiez masina fiscal , iar cei de la primărie ma pun sa platesc impozitul pana in ziua curentă si nu pana la data cand eu am vandut-o firmei de dezmembrări . Se poate face ceva?
Cel mai recent răspuns: Cristina fiscal , utilizator 08:27, 14 Septembrie 2023
Daca din diferite motive nu ati cerut radierea la vremea respectiva, ar trebui sa va asumati si sa platiti pt ca neradiind, dvs figurati ca proprietar, cu de la sine putere, nu au cum sa stearga datoria.
Daca vreti si credeti ca aveti vreo sansa, va trebui sa cereti in instanta sa se constate ca nu mai sunteti proprietar din data x si radierea din evidentele fiscale cu debitul inregistrat.
Faceti intai cerere scrisa la taxe si impozite si or sa va dea raspuns in scris pe care sa il atacati in instanta.
Despre ce suma este vorba?
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator
In jur de 8000 de lei.
Detin actul de vanzare cumpărare insa nu e semnat si stampilat de primarie tocmai pt ca nu am platit la timp. In rest pot dovedi clar ca nu mai sunt proprietarul masinii din 2019.
Firma de dezmembrari inca lucreaza,vanzarea figureaza in arhiva lor...

Am inteles ca va trebui sa platesc dobanda/penalizari(chiar si pana in ziua curenta) ca nu am platit impozitul la timp, doar ca mi se pare putin injust sa trebuiasca sa platesc si impozitul (de proprietar) pe anii 2020-2023 in conditiile in care nu sunt proprietar,iar masina a fost scoasa din județ.

gi-jane2 a scris:

Daca din diferite motive nu ati cerut radierea la vremea respectiva, ar trebui sa va asumati si sa platiti pt ca neradiind, dvs figurati ca proprietar, cu de la sine putere, nu au cum sa stearga datoria.
Daca vreti si credeti ca aveti vreo sansa, va trebui sa cereti in instanta sa se constate ca nu mai sunteti proprietar din data x si radierea din evidentele fiscale cu debitul inregistrat.
Faceti intai cerere scrisa la taxe si impozite si or sa va dea raspuns in scris pe care sa il atacati in instanta.
Despre ce suma este vorba?

cei de la primărie ma pun sa platesc impozitul pana in ziua curentă si nu pana la data cand eu am vandut-o firmei de dezmembrări . Se poate face ceva?

Pretentia angajatilor de la primarie este temeinica si legala deoarece acestia nu pot opera in sistemul de evidenta decat de la momentul depunerii documentelor justificative
Urmeaza sa achitati debitul in evidenta suma de baza +penalitatile aferente
Nu cunosc exact procedura fiscala insa daca platesc complet acum, urmând ca dupa aceea sa contest suma pe care am platit-o cu dovezile pe care le am ca nu am fost proprietar,am vreo sansa sa-mi recuperez banii pe 2020-2023?

Ma gandesc ca ar fi fost mai corect sa platesc o amenda pt nedepunerea la timp a contractului vanzare cumpărare la primarie(in cele 30 de zile) si sa platesc doar cat am fost proprietar de drept + dobanzi.

Cu spune legea despre nedepunerea in cele 30 de zile a declaratiei de radiere fiscala?

ynocentta a scris:

Pretentia angajatilor de la primarie este temeinica si legala deoarece acestia nu pot opera in sistemul de evidenta decat de la momentul depunerii documentelor justificative
Urmeaza sa achitati debitul in evidenta suma de baza +penalitatile aferente

Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2023
Cristina fiscal, utilizator
Stie cineva unde m-as putea incadra legal si fiscal in asa fel incat sa se rezolve problema?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea autovehiculului de la impozit jimmy87 jimmy87 salutare la toti...o problema am si eu si sper sa gasesc solutia la voi.am avut o masina pe care am vanduta in 2012 cu contract de vanzare-cumparare...noul ... (vezi toată discuția)
Impozit auto puni puni Buna ziua, as dori sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: fratele meu a inregistrat la primarie o masina saab in anul 2011 pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, fiul meu a cumpărat o masina in 2019 și a inmatriculat-o ... MGA George MGA George Bună ziua, Fiul meu a cumpărat o masina in 2019 și a in matriculat-o pe numele tatălui meu (bunicul lui). În 2020 a vândut masina si nu a facut nici un ... (vezi toată discuția)