avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua, Fiul meu a cumpărat o masina in 2019 și ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua, Fiul meu a cumpărat o masina in 2019 și a inmatriculat-o ...

Bună ziua,
Fiul meu a cumpărat o masina in 2019 și a in matriculat-o pe numele tatălui meu (bunicul lui). În 2020 a vândut masina si nu a facut nici un document (contract de vânzare-înstrăinare, chitanță) cu cel care a cumparat-o. Masina a rămas înmatriculată și înregistrată la taxe și impozite pe numele tatălui mei pana în prezent. Fiul meu nu are nici o copie după acte de la acea mașină. Cel care a cumpărat a plecat din țară în Canada și masina a dat-o la o firma de dezmembrari . Si nici el nu are nici o copie după acte și nici cei care au ridicat masina nu i-au eliberat vr-un act de casare. Băiatul care a dat masina nu mai știe cu cine a vorbit pentru ridicarea mașinii deoarece toată procedura a fost făcută online. Cum pot proceda sa scot masina din circulație și de la fiscal.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Georgiana Ciocoveanu , Avocat 11:47, 4 Ianuarie 2022
Buna ziua,
Luati legatura cu firma de dezmembrari, chiar daca procedura a fost facuta online, tot trebuie sa existe ceva inregistrari.

Georgiana Ciocoveanu a scris:

Buna ziua,
Luati legatura cu firma de dezmembrari, chiar daca procedura a fost facuta online, tot trebuie sa existe ceva inregistrari.

Nu știu care este firma de dezmembrari. Cel care a dat-o mi-a zis ca este undeva prin Bragadiru, chiajna sau Roșu . Am întrat pe net și sunt foarte multe în zonele acestea.
Procedura a fost facuta online, deci scris, de regula ar trebui sa existe un numar de inregistrare transmis pe email.
Puteti incerca sa dati o declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept autoturismul, iar in baza acesteia sa solicitati la administratia fiscala radierea masinii.
Autoritatea fiscala urmeaza sa dispuna radierea auto dupa achitarea la zi a tuturor obligatiilor aferente bunului mobil, iar ulterior puteti solicita la SPR evidenta auto radierea din circulatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto romulus27 romulus27 buna ziua pana de curand am avut o masina si am duso la un remat. de acolo miau dat un certificat de distrugere fara voucher pt ca am datorie la ... (vezi toată discuția)
Cum radiez fiscal masina costelpandele costelpandele buna ziua in urma cu un am am cumparat o masina toate actele in regula am inscriso la primarie totul in regula dar in perioada urmatoare am avariato destul ... (vezi toată discuția)
Impozit auto, masina nu mai exista ContSters62689 ContSters62689 Sora mea a plecat in Anglia cu Matizul in 2007. Dupa 2 ani, legislatia britanica nefiind permisiva, a fost nevoita sa renunte la masina, nemaiavand voie sa o ... (vezi toată discuția)