avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua, Am primit un antecontract de vanzare ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua, Am primit un antecontract de vanzare cumparare unde ...

Buna ziua,

Am primit un antecontract de vanzare cumparare unde ar trebui sa achit suma de aproximativ 15.000 de euro pentru cumpararea unui apartament de la un dezvoltator. Diferenta ar fi achitata prin credit ipotecar la momentul receptiei bunului dupa intabulare.
Problema este ca dezvoltatorul se spala pe maini de orice raspundere, in sensul in care in situatia ipotetica in care banca nu mi-ar acorda creditul pentru diferenta el retine pana la 20.000 de euro despagubire. De asemenea, in caz de forta majora (cutremur, incediu etc) la fel el nu isi asuma raspunderea si la fel retine acea suma de 20.000 de euro drept "compensatie". Pe langa asta imi cere sa fiu de acord ca pe viitor dezvoltatorul poate ridica in plus un etaj ce va fi folosit ulterior ca si locuinta. De acest lucru nu am fost informat pe durata vizitelor pe santier. De asemenea tot el specifica ca daca exista diferente de suprafata de plus minus 5% suma poate creste sau scadea. Insa tot ce e sub 5% nu intra sub aceasta incidenta. Asta ar insemna ca apartamentul poate fi ipotetic mai mic 3 metri patrati iar eu platesc degeaba extra 4.500 de euro. Clauzele acestea mi se par foarte abuzive si nu as putea semna un contract unde eu pot pierde avansul pentru ca banca peste un an se poate razgandi si imi poate modifica conditiile de creditare(avans mai mare, dobanda crescuta etc.) Dezvoltatorul imi tot spune de risc dar eu in forma primita tot riscul asupra constructie cade doar asupra mea. Pot solicita revizuirea contractului?
Cel mai recent răspuns: ionut.lupu , utilizator 10:21, 13 Septembrie 2023
Bună dimineața! Ati semnat acest ante-contract in forma și cu clauzele pe care le-ați prezentat in mesaj ?
Nu. Doar am primit un draft. In forma actuala nu il consider echitabil
Eu unul nu aș semna niciodată așa ceva. Având în vedere că nu ați semnat nimic, in mod firesc puteți conveni de comun acord asupra prevederilor si clauzelor ce vor fi trecute pentru a fi acceptat de ambele părți. Cereți ca antecontractul să fie discutat si redactat la un notar pe care il alegeti dumneavoastră . Clauzele din antecontractul primit de dumneavoastră mi se par strigătoare la cer și îmi ridică mari semne de întrebare despre buna credință a acestui dezvoltator. Sfatul meu este să amânați putin, motivând că aveți nevoie de timp de gândire, si să vă interesați foarte bine despre vânzător. Dacă in imobil mai sunt și alte persoane care au cumpărat înaintea dumneavoastră și locuiesc deja acolo, nu ar strica să discutați puțin cu unii dintre ei. De asemenea, eu as verifica dacă pe portalul instanțelor de judecată există procese în care este implicat dezvoltatorul ( persoana juridică sau administratorul pe persoană fizică) [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
adrian@13, utilizator
cam asta e si sentimentul meu. Am luat legatura cu un avocat. O sa propun o negociere dezvoltatorului. In forma actuala mi se pare ca e foarte inechitabil si imi impune doar mie potentialele riscuri. Daca acesta refuza acest lucru o sa sistez total discutiile
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
mihaisuciu1990, utilizator
Mi se pare cea mai înțeleaptă decizie. Din punctul meu de vedere, la ce clauze erau trecute acolo, aveați toate șansele să rămâneți fără bani și fără apartament. O zi frumoasă!

Alte discuții în legătură

Am semnat un contract de rezervare apartament, am plătit avans, dar n-am semnat antecontractul pentru că nu l-am putut studia înainte. cum pot recupera avansul? andreyxman andreyxman Buna ziua, am semnat un contract de rezervare cu un dezvoltator imobiliar in data de 31.08.2018 urmand sa se incheie antecontractul in data de 10.09.2018. Am ... (vezi toată discuția)
Nelămurire avans antecontract vladmuresan02 vladmuresan02 Urmează să cumpăr un apartament și am o nelămurire la semnarea antecontractului. Agenția mi-a zis că trebuie să dau tot avansul (15% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)