avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... parintele unui cetatean non-EU in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

parintele unui cetatean non-EU in Romania

Exista vreo posibilitate ca parintele unui cetatean non-EU sa primeasca vreun drept de sedere in Romania pentru mai multe de 90 de zile?
(parintele in cauza este si el cetatean non-EU)

Cetateanul non-EU locuieste in Romania in baza faptului ca este casatorit cu un cetatean EU care locuieste in Romania. (cetateanul EU nu are cetatenie romana)

[Toti cei mentionati sunt adulti deci nu este vorba de parintele unui minor care locuieste in Romania. Nici nu este vorba ca parintele ar avea o situatie materiala proasta si ar fi dependent de copil. ]
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:30, 18 Septembrie 2023
Depinde, poate cere drept de sedere. Restrictiile sunt pentru cei care pot deveni o povara economica, adica sa fie nevoie sa fie intretinuti de statul roman. Pentru bogati nu se aplica astfel de restrictii, deci daca vrea sa se stabileasca in Romania si sa cheltuiasca banii proprii in Romania, este permis. Sunt niste proceduri care trebuie urmate, poate angaja un avocat specializat in imigrare.
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2023
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean strain non ue parinte de cetatean roman adriana-irina adriana-irina Buna ziua. Ma numesc V.A.I. si as dori o informatie, daca se poate. Un cetatean strain non ue parinte de cetatean roman poate avea dreptul la permis de sedere ... (vezi toată discuția)
Cetatean sarb, permis de sedere in romania DusanDule DusanDule Buna seara ! Sunt cetatean sarb si vreau sa obtin permis de sedere in Romania(sunt casatorit cu o cetateanca romanca ) am toate actele necesare pentru a ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro Damla Damla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am avut o relatie cu cetatean turc in urma careia am un copil. Copilul este recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)