avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Doresc sa deschid o firma care va vinde electronice.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Doresc sa deschid o firma care va vinde electronice.

Bună seara . Doresc sa deschid o firma care va vinde electronice second-hand online (telefoane în general) . Aceste produse le voi vinde către flip.ro online , unde le voi face o factura proforma (sper ca zic bine) pentru a fi totul legal .
Ma gândesc ca în aceste condiții voi plăti tva doar pe marja de profit ( preț achizitie si preț vândut) . Acum câteva întrebări pt voi , puteți completa ce ar mai fi de recomandat
1. Ce varianta îmi recomandati PFA/SRL?
2. Este nevoie de casa de marcat ? (Voi vinde doar online către aceasta firma,banii fiind virați in contul bancar )
3. Ce taxe tva,impozit etc sunt pentru cele enumerate de mine ?
4. Ce cod CAEN am nevoie pentru acest bussines?
5. Voi factura estimativ maxim 2-5 facturi pe lună, valoare estimativa 2000-7000lei
5. Puteți adăuga și dvs dacă aveți alte sugestii

Mulțumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 13 Septembrie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Cum se emite o factura cu tva la marja - produse sh? idroidsq idroidsq Salutare! Am intrat platitor de tva anul trecut in Decembrie si am o nedumerire, contabila nu stie sa-mi explice exact. Am cod caen de vanzare produse ... (vezi toată discuția)
Dealer auto Vali107Tipu Vali107Tipu Buna ziua As dori sa imi spuneti daca domeniul principal de activitate al firmei este comertul cu automobile, si daca achizitionez o masina la pretul net(fara ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto second-hand Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati si pe mine . Am o factura cu un auto second-hand pe care scrie \\" Livrarea se supune regimului special al marjei profitului. ... (vezi toată discuția)