avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am utilizat corect procura?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am utilizat corect procura?

Am primit o procura la data de 20.05.2007. Am inaintat catre Judecatorie un document semnat conform acelei procuri cu data (trecuta de mine pe document) de 19.05.2007, dar termenul cand s-a judecat procesul a fost in data de 22.05.2007. Va rog sa-mi spuneti daca procedura a fost corecta sau daca documentul respectiv este nul. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:49, 30 Ianuarie 2010
dati mai multe detalii, continutul procurii,la ce anume se referea acea procura, ce calitate aveti in proces.
Documentul semnat este o precizare de actiune facuta de mama (pe care o reprezentam eu) pentru continuarea procesului de uzucapiune inceput de tata care intre timp a decedat.
Procura opereaza numai pentru viitor si numai de la data cand a fost semnata de procurator.
Poate si ratifica sau confirma un act. Mandatul este si tacit.

In cazul de fata nu vad care ar fi motivul de nulitate.

Rog colegii consultanti in civil sa intervina.
In cazul unui proces aflat pe rolul unei instante, reprezentarea se face fie prin imputernicire avocatiala fie prin procura autentica cu precizarea exacta a obiectului procesului si fazelor procesuale.

Alte discuții în legătură

Despre uzucapiune minu minu Doresc sa rezolv o problema cu uun teren. Am cumparat un teren de la un neproprietar. El nu are acte pe el, deci nici eu nu am acte pe teren, decat un inscris ... (vezi toată discuția)
Procura in proces civil-valabilitate in cazul decesului titularului ContSters115731 ContSters115731 Am o procura de la bunicul meu in care ii reprezint intr-un proces civil.A murit si acum nu stiu daca trebuie introdusi in cauza mostenitorii lei legali, ... (vezi toată discuția)
Procura data unui avocat Pilu Pilu Buna. As avea si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva. Conform art. 68 din Codul de procedura civila, Procura pentru exerciţiul dreptului de ... (vezi toată discuția)