avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua sunt angajata intr-o institutie publică pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua sunt angajata intr-o institutie publică pe post de ...

Buna ziua sunt angajata intr-o institutie publică pe post de administrator. Acum conducerea vrea da ma trimita pe un alt serviciu saa fac de paza efectiv, adica da numar cate masini intra intr-o zi pe poarta. Acest lucru nu este specificat nicaieri in fida postului. Am mai fost trimisa odata am facut sesizare la ITM si acum vrea sa ma trimita iar. Pot refuza? Mi se poate intampla ceva daca refuz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 15 Septembrie 2023
Aveti ceva scris sau verbal?
Doar verbal prin telefon

Cornel Vasile a scris:

Aveti ceva scris sau verbal?

Confrom art. 40 din Codul muncii:
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
a) să stabilească organizarea și funcționarea unității;
b) să stabilească atribuțiile corespunzătoare fiecărui salariat, în condițiile legii;
c) să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalității lor.
..

Legiuitorul nu a mentionat exact si modalitatea acelor dispozitii , verbale sau scrise .. in opinia mea, acestea ar trebui scrise astfel incat sa se poata contesta legalitatea lor.
Si un administrator poate sa fie pus sa faca si munca de necalificat sa inteleg?

Cornel Vasile a scris:

Confrom art. 40 din Codul muncii:
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
a) să stabilească organizarea și funcționarea unității;
b) să stabilească atribuțiile corespunzătoare fiecărui salariat, în condițiile legii;
c) să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalității lor.
..

Legiuitorul nu a mentionat exact si modalitatea acelor dispozitii , verbale sau scrise .. in opinia mea, acestea ar trebui scrise astfel incat sa se poata contesta legalitatea lor.

Teoretic, da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile angajatului. RINCIK RINCIK Lucrez intr-o firma de vreo 6 luni,cand m-am angajat mi s-a adus la cunostinta sarcinile functiiei pe care o detin.Imi exercit sarcinile foarte bine,si vazand ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea îndeplinirii mai multor meserii Dediuigelutu Dediuigelutu Este legal că angajatorul sa oblige un angajat,care este încadrat că mecanic auto într-o instituție sa execute în acela -si timp trei meserii? Adică: ... (vezi toată discuția)
Atributii in afara fisei postului Mik_2015 Mik_2015 Buna ziua, Incep prin a spune ca la locul de munca seful imi cere sa indeplinesc anumite atributii in afara fisei postului. La o discutie pe care am avut-o ... (vezi toată discuția)