avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Când se consideră a fi definitivă o sancțiune ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Când se consideră a fi definitivă o sancțiune disciplinară ...

Când se consideră a fi definitivă o sancțiune disciplinară aplicată salariatului? La data comunicării acesteia? De exemplu, un salariat a fost sancționat disciplinar cu reducerea salariului de bază cu 10% pe trei luni. Are termen de contestație 30 de zile la instanța competentă. Decizia de sancționare i-a fost comunicată pe 07.09.2023. De când începe executarea sancțiunii?
Cel mai recent răspuns: marianatl , utilizator 08:09, 15 Septembrie 2023
De la data comunicarii isi produce efectele.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie cu caracter retroactiv? ToacaDaniel ToacaDaniel Buna ziua, De 2 zile debat aceasta problema in birou cu colegii mei: Angajatorul poate emite pe 06.08.2009 o decizie de sanctionare disciplinara a unui ... (vezi toată discuția)
Nulitatea unui avertisment scris znicolae9 znicolae9 Am fost sanctionat cu avertisment scris ptr o abatere disciplinara subiectiva. Avertismentul a primit nr de inregistrare, am semnat de primire, dar ... (vezi toată discuția)
Contestare sanctiune cu avertisment cyan cyan 1. Se poate considera nula o decizie de sanctionare cu avertisment conform art. 248 alin. 1 lit a) daca nu sunt mentionate cele prevazute la art. 252 alin. ... (vezi toată discuția)