avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum ne putem apara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum ne putem apara?

Buna ziua. Am o colega care a dat in judecata institutia la care lecrez pe motiv ca nu i-a fost calculata bine vechimea si nu a primit gradatia buna.
Persoana, anterior angajarii la institutia in care lucrez (2019), a avut un contract de munca cu timp partial (2 ore). De la Resurse Umane i-a calculat o jumatate de norma (colegele considerand ca nu e drept, pentru 2 ore de munca sa i se calculeze 8 ore). La momentul incadrarii, angajata nu a contestat nimic si a semnat toate actele chiar si comunicarea Deciziilor de incadrare. Atunci cand ne-a sesizat ca nu e corect calculata vechimea si i-am facut corectia de vechime (fara a putea plati retroactiv diferenta salariala) ne da in judecata prin care solicita plata retroactiva a diferentelor salariale (inclusiv sporul de vechime) si acordarea de zile de concediu conform vechimii.
Intrebarea mea este: se poate invoca prescriptia pentru actiune, fiind mai mult de 3 ani de cand s-a nascut dreptul la actiune.?
Cel mai recent răspuns: geraldina galdean , utilizator 10:18, 15 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate invoca prescriptia pentru actiune, daca trecut mai mult de 3 ani de cand s-a nascut dreptul la actiune.

Cei de la R.U, ar trebui sa citeasca mai bine legea ...din 2006, timpul partial nu mai afecteaza vechimea in munca...art.106 C.mun.
Asa este. Multumesc mult de sfat. Le voi spune colegelor sa fie ”mai darnice” . O zi minunata sa aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Omisiune - acordare spor de vechime + ce se poate face ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! O problema ce tine de atributiile salariatului de la Resurse Umane: - la data de 01.07.20016 un coleg a trecut la o alta transa de vechime - ... (vezi toată discuția)
Cum se va proceda ? - intarziere acordare gradatie de vechime si salariu aferent, majorat oanaportar oanaportar Colega de la Resurse Umane a uitat sa calculeze transa de vechime in munca pentru un salariat. Salariatul trebuia sa beneficieze si de majorarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , am 13 ani vechime ,sunt bugetara dar recent am constatat ... Liflor Liflor Buna ziua , am 13 ani vechime ,sunt bugetara dar recent am constatat ca sunt platita inca la gradatia 2 ca spor de vechime desi de 2 ani jumate( de prin 2020) ... (vezi toată discuția)