avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inchidere pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inchidere pfa

Bună ziua,am o întrebare. Care sunt pașii de urmat pt a închide un pfa? Ce fac cu stocul de marfa? Trebuie sa merg cu casa de marcat undeva?mul
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:20, 16 Septembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mărfurile de pe stoc daca nu reusiti sa le vindeti catre alta firma, după efectuarea ultimului inventar, le veți transfera în patrimoniul dumneavoastră prin vânzare (cu bon de la casa de marcat). Abia după aceea mergeți la firma care va asigura întreținerea casei de marcat și ei o sa va ajute contracost cu defiscalizarea.
Tot în aceasta perioada plătiți ce datorii mai sunt pe pfa, inclusiv pe la directia de impozite și taxe de la primarie, furnizori de utilități (salubritate, etc.) dacă e cazul.
Închideți și contul bancar al pfa, daca e cazul.
Completati registrul jurnal de încasări si plati la zi.
Mergeti la registrul comertului pentru a depune actele de radiere pfa.
Completați și depuneți în final ultima declaratie unica de radiere a pfa cu activitatea pfa-ului din anul curent (de la 1 ianuarie pana data care va apărea pe decizia primita de la Registrul comertului).
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum 2 zile am fnalizat radierea PFA-ul în cadrul căreia mi-am desfășurat activitatea. După obținerea certificatului de radiere a PFA de la Registrul Comerțului am completat declarația de radiere din evidențele fiscale (declarația 070 în cazul meu care am exercitat o profesie liberă - expert tehnic judiciar) pe care am depus-o la Administrația Finanțelor Publice. După radierea din evidențele fiscale trebuie să depuneți o declarație unică rectificativă a declarației pe care ați depus-o la începutul anului (până la data de 25 mai). În declarația rectficativă veți completa doar capitolul II copiind toate datele din respectivul capitol completând și rubrica ”Data încetării activității”. Aceasta este birocrația pe care am parcurs-o. Dvs. va trebui să parcurgeți această birocrație, precum și cele specifice activității pe care ați desfășurat-o. Eventuale informații suplimentare puteți să le solicitați în privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închidere întreprindere individuală Adina Olar Adina Olar Doresc informații referitoare la procedura de închidere a unei I.I. Deoarece doresc sa-mi înființez SRL. (vezi toată discuția)
Radiere pfa cu pierdere in ultimii doi ani. aurica.slatineanu aurica.slatineanu Buna seara, intreb daca un PFA, a avut pierdere in ultimii doi ani, dar si-a achitat toate taxele la ANAF, poate sa se radieze la REGISTRUL COMERTULUI? ce ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa anaf alinatr alinatr Buna ziua. Am avut un PFA care a fost radiat din oficiu in martie la registru comertului. Eu am aflat tocmai acum 3,4 saptamani cand am fost la registru ... (vezi toată discuția)