avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ! Unde ar trebui să merg să spun despre un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ! Unde ar trebui să merg să spun despre un grup infracțional ...

Bună !
Unde ar trebui să merg să spun despre un grup infracțional despre care am aflat ? Și stiu destule lucruri despre acesta.
Intru și eu la dosar pentru ca știu?
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 18:42, 15 Septembrie 2023
Bună seara! Competența de cercetarea a grupurilor organizate poate fi diferită în funcție de infracțiunile pe care respectivul grup le săvârșește. Poate fi Parchetul de pe lângă Tribunalul teritorial sau structuri specializate de parchet (DIICOT, DNA). Dacă nu ati avut de suferit ca urmare a unei activități infracționale a grupului, veți formula denunț. Dacă sunteți victimă veți formula plângere penală. În anumite situații identitatea dumneavoastră poate fi protejată. Dacă ați sprijinit grupul sau ați participat la unele infracțiuni, sunt și acolo unele prevederi care operează în favoarea dumneavoastră dacă anunțați autoritățile. Ați oferit foarte puține date și nimeni nu vă poate oferi un răspuns care sa acopere toate variantele posibile. Cel mai indicat ar fi sa consultați un avocat de penal care să vă consilieze după ce ii povestiți toate detaliile, înainte de a vă adresa autorităților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine cerceteaza deconturile fictive si ce infractiune se comite ... Alina Avila Alina Avila Cine cerceteaza deconturile fictive, si ce infractiune se comite fals informatic? (vezi toată discuția)
Grup infractional camelia nita camelia nita as dori ceva informatii despre elementele constitutive ale gr. inf si despre infractiunea continuata (vezi toată discuția)
Caz complicat de abuzuri DianaV DianaV In luna ianuarie anul trecut un procuror DIICOT incepe urmarirea penala impotriva a doi invinuti pentru o serie intreaga de fapte numite in articole din ... (vezi toată discuția)