Bună !
Unde ar trebui să merg să spun despre un grup infracțional despre care am aflat ? Și stiu destule lucruri despre acesta.
Intru și eu la dosar pentru ca știu?
Bună seara! Competența de cercetarea a grupurilor organizate poate fi diferită în funcție de infracțiunile pe care respectivul grup le săvârșește. Poate fi Parchetul de pe lângă Tribunalul teritorial sau structuri specializate de parchet (DIICOT, DNA). Dacă nu ati avut de suferit ca urmare a unei activități infracționale a grupului, veți formula denunț. Dacă sunteți victimă veți formula plângere penală. În anumite situații identitatea dumneavoastră poate fi protejată. Dacă ați sprijinit grupul sau ați participat la unele infracțiuni, sunt și acolo unele prevederi care operează în favoarea dumneavoastră dacă anunțați autoritățile. Ați oferit foarte puține date și nimeni nu vă poate oferi un răspuns care sa acopere toate variantele posibile. Cel mai indicat ar fi sa consultați un avocat de penal care să vă consilieze după ce ii povestiți toate detaliile, înainte de a vă adresa autorităților.