avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala / pensie anticipata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala / pensie anticipata

Bună seara,
Am vârstă de 55 ani ( impliniti in august 2023) și 31 ani vechime în muncă, fara ani de grupe sau conditii de munca.
Cand pot sa ies la pensie anticipata partiala sau pensie anticipata dupa noua lege ? Care ar fi luna si anul pensionarii anticipate partiale /pensionarii anticipate si in ce conditii ?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2023
MargaretaC, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 18 Septembrie 2023
Pe actuala legislație -Pensie anticipată parțială la 58 dacă îndepliniți condiția de stagiu complet de 35 ani, fără stagiul asimilat (cursuri universitare de zi , pensie de invaliditate..Este indicat să reveniți cu întrebarea după intrarea în vigoare a noii legi.
Multumesc voi reveni
Stiti cand va intra in vigoare noua lege?
Pana in prezent , termenul este de 01.01.2024 pentru Legea nr.127/2019.
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare! am 53 de ani si 35 de ani in campul muncii, fara grupe. ... Adriana68 Adriana68 Buna ziua. Am 53 de ani si 35 de ani in campul muncii, fara grupe. Conform noii legi a pensionarii care inteleg ca este valabila din septembrie 2021, cand ar ... (vezi toată discuția)
Pensionare elenaluiza elenaluiza Buna ziua, Am 50 ani , 32 ani vechime munca sunt in somaj. Cand ma pot pensiona? Va multumesc (vezi toată discuția)
As vrea sa cunosc ? metulica metulica as vrea sa stiu cu cit mi se diminueaza pensia daca ies anticipat partial ?lucrez din anul 1980 si am 10 ani de grupa 2 multumesc (vezi toată discuția)