avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare plati pentru un card omv
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare plati pentru un card omv

Buna seara, am o mica problema, eu mi-am comandat un card omv , la începutul luni eu pun o suma de bani pe card ( plata in avans) pretul a cat crezi ca o sa platesti luna aceea, iar la finalul luni omv iti face o factura , eu cum înregistrez aceasta in contabilitate ? Eu fac o plata dar ei imi fac factura dupa 1 luna de la plata , si nu imi fac nici factura proforma, o înregistrez normal chiar daca nu este facuta la timpul plății?
Si ca dovada plății păstrez bonurile fiscale? Chiar daca am factura cu o suma si bonurile cu alta suma? Este vorba despre un pfa
Ultima modificare: Duminică, 17 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:13, 17 Septembrie 2023
Ca pfa veți inregistra in registrul jurnal de încasări si plati doar plata în baza bonurilor fiscale și la data de pe ele.

george-neagu a scris:

Ca pfa veți inregistra in registrul jurnal de încasări si plati doar plata în baza bonurilor fiscale și la data de pe ele.

Si numai pun si extrasul de cont? Ca sa dovedesc plata ?
Dacă ați făcut plata prin contul bancar al pfa, înregistrați doar extrasul, nu bonurile.

george-neagu a scris:

Dacă ați făcut plata prin contul bancar al pfa, înregistrați doar extrasul, nu bonurile.

Pai da, eu fac plata in avans iar factura o primesc la finalul lunii , înregistrez si bonurile si factura si extrasul de cont?
V-am scris, doar extrasul.
Iar despre facturi, dumneavoastră ca pfa veți avea în vedere documentele doveditoare ale plăților, extrase sau bonuri fiscale, nu facturi.
Ultima modificare: Duminică, 17 Septembrie 2023
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-am comandat un card omv eduard56463 eduard56463 Buna seara, am o mica problema, eu mi-am comandat un card omv , la începutul luni eu pun o suma de bani pe card ( plata in avans) pretul a cat crezi ca o sa ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)
Am un pfa; registrul jurnal de încasări si plati eduard56463 eduard56463 Salut , am un pfa si la registrul jurnal de încasări si plati imi cere (documentul felul nr) acolo pot sa trec numarul si seria facturii? am cumpărat ... (vezi toată discuția)