avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc intr o garsoniera de bloc...Am contract de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc intr o garsoniera de bloc...Am contract de inchiriere ( ...

Locuiesc intr o garsoniera de bloc...Am contract de inchiriere( dar cred ca e fals) cu administratorul...Ma tot minte ca nu avut timp sa facă o copie și pentru mine...
Dar contravmctul nu se face în 1 exemplar...De aici am dedus ca are chitanțe duble...
Si viitorul electric,mi a arătat alt contor,nu pe al meu. Cum adică,sunt 4 apartamente la parter și în nișa de contoare e și al.meu de la subsol.
În cazul asta ar trebui sa fie 5 ,simplu...nu?
Are chitanțe duble.
Cum.pot face dreptate?
Sunt bătrân,72 de ani,bolnav,Emfizem pulmonar, nu pot alerga prin tribunale.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:08, 20 Septembrie 2023
Cu scuze, dar nu prea inteleg ce ziceti dvs.
- de ce ati incheiat un cotract cu administratorul, dansul este proprietarul/ imputernicitul locuintei?
- la semnare, ati semnat doar un exemplar?
- nu pricep faza cu contorii electrici;
- nu pricep faza cu chitantele duble, cum ati dedus dvs. acest lucru?
Poate reveniti, mai explicit si poate putem sa va ajutam.
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2023
Adam Grecu, utilizator
Da,administratorul este împuternicit.
Deși am semnat un contract în 2 exemplare, în August am cerut copia mea.Cheile garsonierei au fost la admin,eu m am mutat o luna mai tarziu.
Mi a răspuns,care contract? Nu e niciun contract.
Pe 16 luna asta, a venit la mine ptr chirie și întreținere și ce sa vezi și cu contractul.
Dar spunea ea ( este o ea) n- a avut timp sa facă o copie !!!!?????
Eu I am făcut jocul sa vad unde ajunge.
Garsoniera e la subsol intr un bloc vechi.
Sunt of electric( la vapor) ,înțeleg multe.
Lumina pe Iulie e exagerata rau,77 kw,pentru 1 bec și un frigider?
Apoi ,am cerut contractul sa pot aplica la primărie pentru ajutor social.Atunci s a speriat.A început sa invoce tot felul de scuze.
Dar se teme de o eventuala vizualizare în baza de date a Primariei,ANAF....
Răspundeți la întrebările mele,nu ma mai faceți sa vin cu detalii neplăcute ptr mine.
Mulțumesc.

PS.80 % din administratori fura cu acte duble..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic, chiar in conditiile aratate, sa va adresati la Primaria locala (poate telefonic, poate prin Email), descrieti situatia si s-ar putea sa vi se faca dreptate.
In legatura cu acel contor electric - il aveti sau nu? Obligati proprietarul sa va monteze un contor omologat, prin furnizorul de energie electrica.
Daca ziceti ca totusi exista un contract de inchiriere, dupa afisarea listei de plata sau ce aveti dvs. acolo (in baza careia vi se repartizeaza costurile), puteti sa faceti contestatie, daca constatati ca sunteti incarcat la repartizarea costurilor.
Descarcati de pe net Legea nr. 196 /2018 ( functionare as. proprietari), cedeti ce drepturi si obligatii are fiecare.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil cumparat si inchiriat... gigelas gigelas Buna seara, Un fost bloc de garsoniere,a fost cumparat de cetateanul X. Cetateanul X,a inchiriat garsonierele,unor chiriasi,prin contract de ... (vezi toată discuția)
Factura de curent electric aspara aspara Ce se poate face in cazul de mai jos ? Stam in chirie intr-o casa proprietarul careia a solicitat stabilirea cotei lunare de curent elctric de 40 kw din ... (vezi toată discuția)
Cumparare uscatorie Laura111 Laura111 Buna ziua, Locuiesc cu chirie intr-o uscatorie a unui bloc din Bucuresti, sector 4, cu un contract de inchiriere incheiat cu Asociatia de Proprietari. ... (vezi toată discuția)