avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune online
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune online

Buna ziua!
Sunt ingrijorata si nu credeam ca mi s-ar putea intampla vreodata acest lucru.

In urma cu cateva zile am contactat un vanzator pe aplicatia OLX. Respectiva vindea produsul doar cu predare personala sau prin curier cu plata in avans.
Am platit in avans prin Revolut deoarece nu eram din acelasi oras si 3 zile mai tarziu, astazi, vad contul persoanei respective suspendat si utilizatorul nu mai poate fi gasit. M am adresat in secunda urmatoare celor de la Revolut pentru a-mi cere banii inapoi pentru ca am realizat ca era inselaciune. Cei de la Revolut mi-au respins cererea pe motiv ca am fost de acord cu termenii si conditiile lor cand am facut transferul. Total de acord.
Deoarece inteleg rezolutia celor de la Revolut de a nu imi rambursa banii, doresc sa depun o plangere la politie.
Din ce stiti, aceste plangeri sunt solutionate? Voi reusi cumva sa imi recuperez suma de aprox. 350 de lei?
Mentionez ca am doar contul de Revolut (IBAN) al persoanei care m-a fraudat si numele asociat acestui cont, dar si conversatia de pe OLX.
Va rog sa ma indrumati ce si cum sa fac sa imi recuperez banii.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 17 Septembrie 2023
Oana2211, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:03, 18 Septembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti depune plangere penala, dar in general banii din escrocherii nu se mai recupereaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma cu o saptamana am postat un anunt pe olx in ... MateiB0 MateiB0 Buna ziua, In urma cu o saptamana am postat un anunt pe olx in care imi vindeam un breloc si am fost contactat de o persoana care pretindea sa il ... (vezi toată discuția)
Ieri am facut o mare greseala. am gasit un anunt pe olx cu un ... mariuspisica28 mariuspisica28 Ieri am facut o mare greseala. Am gasit un anunt pe olx cu un telefon si era din alt oras. Tipii mi-au spus ca sunt firma, mai exact bsg amanet si nu pot ... (vezi toată discuția)
Inselaciune telefon replica stefanman stefanman Buna seara, pe data de 1 am gasit un anunt pe olx cu un iphone 6s mai ieftin (1500lei), in urma negocierii m-am inteles cu vanzatorul la 1300lei cu conditia sa ... (vezi toată discuția)