Buna ziua . Am o situatie aparte pentru care nu am reusit sa gasesc un raspuns .
Logodnica mea a avut un accident pe autostrada din cauza unei balti adunate pe carosabil , a acvaplanat , a pierdut controlul masinii si a ricosat in ambii parapeti din stanga respectiv dreapta drumului. Masina este dauna totala , ea s-a lovit putin si nu au fost implicate alte persoane sau autovehicule in accident .Problema este urmatoarea , exact in ziua aceea asigurarea expirase si nu am observat . Am reinoit atunci pe loc asigurarea dar din pacate a fost valabila doar incepand cu ziua urmatoare ( practic in ziua accidentului masina nu era asigurata ).La locul faptei s-a prezentat politia , logodnica mea nestiind ca asigurarea e expirata , la cerintele politistilor , ea aratandu-le polita , ei probabil nu au observat ca era expirata si au lasat-o sa plece ( bineinteles dupa ce s-au asigurat ca ea nu avea nevoie de spitalizare , dupa ce a fost remorcata masina de pe autostrada etc. P.S. tin sa mentionez ca au fost si martori in spate care au vazut situatia si s-au oprit sa dea o mana de ajutor ) .
Dupa 3 zile , persoana in cauza a primit un telefon de la politia rutiera cum ca asigurarea era expirata pe ziua respectiva si ca va trebui sa mearga la sediu pentru a semn un proces verbal prin care primeste o amenda si ca va urma sa plateasca pentru pagublele produse pe autostrada din pricina faptului ca asigurarea era expirata .
Eu nu sunt in tara momentan , si urmeaza ca ea sa mearga la politie pentru semnarea procesului verbal . Intrebarile mele sunt urmatoarele : 1. Avem vreo sansa de scaparea platilor pentru daunele produse carosabilului in circumstantele acestea ?
2. Cam la ce suma se va ridica prejudiciul avand in vedere ca este vorba cam de 30 metri de alunecat la o viteza initiala de 110 km/h
3. Daca semneaza procesul verbal emis de politie , se mai poate contesta ulterior in instanta daca se va ajunge acolo sau e mai bine sa nu se semneze procesul verbal ?
Sunt deschis la sfaturi de orice fel , Multumesc anticipat !
Buna ziua , multumesc pentru raspuns . Conform articolului 33 din legea 132 / 2017 am crezut ca BAAR poate despagubi persoana aflata in cauza chiar daca nu a avut asigurare RCA .. am inteles eu gresit . Multumesc inca o data .
BAAR poate plătii despagubirea, ulterior se întoarce împotriva vinovatului pentru recuperarea prejudiciului.
Mai bine vă înțelegeți cu CNAIR și plătiți direct.
Raul94 a scris:
Buna ziua , multumesc pentru raspuns . Conform articolului 33 din legea 132 / 2017 am crezut ca BAAR poate despagubi persoana aflata in cauza chiar daca nu a avut asigurare RCA .. am inteles eu gresit . Multumesc inca o data .