avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit plătit de chiriaș
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit plătit de chiriaș

Salut! A apărut recent trendul ăsta în imobiliare: proprietarul îi oferă contract chiriașului dacă acesta din urmă este de acord să plătească jumătate din impozit sau impozitul total. Mulți nu zic nu dacă le spui să închirieze fără contract, însă întrebarea mea este dacă așa ceva e legal? Să ceară proprietarul chiriașului să plătească impozitul? Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 08:32, 26 Septembrie 2023
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e nimic ilegal sa-i ceri chiriasului plata a jumatate ( sau integrala ) a impozitului , dar NU ca impozit , ci “ salti “ valoarea chiriei cu acea suma . Iar chiriasul , daca e de acord , bat palma , si daca nu - cauta in alta parte . De exemplu , daca eu dau in chirie o garsoniera si vreau un castig de 200 euro lunar , voi cere o chirie de 223 euro . 22.3 euro va fi impozitul , eu raman cu cat mi-am dorit . Indiect , chiriasul plateste impozitul . Ilegal e sa inchiriezi fara contract , sau sa nu declari contractul la ANAF in vederea impozitarii , e evaziune fiscala .
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este ilegal Sunt mulți care spun,, d-le dacă vrei contract la ANAF cu suma întreaga trecuta îmi suporți impozitul pe care-l am de plata."Se practica de mult..Existând cerere și oferta nu va poate nimeni obliga sa acceptați căutați alta varianta.
La apartamente până acum nu era mare impozitul pe clădire. Indiferent cine plătește nu devine nici mai sărac dar nici mai bogat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)
Impozitare chirie Aerosoli Aerosoli Am rata la ap si nu mai pot plăti, ma gândesc sa-l închiriez si chiriașul sa plătească rata la banca. Având in vedere ca eu nu am nici un profit este ... (vezi toată discuția)