avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Potrivit art. 1837 din C. civ. ,,Durata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Potrivit art. 1837 din C. civ. ,,Durata arendării ...

Bună ziua!

Potrivit art. 1837 din C. civ. ,,Durata arendării este de minimum 7 ani și se consideră a fi făcută pe toată perioada necesară recoltării fructelor pe care bunul agricol urmează să le producă”. Arenda este o formă a locațiunii, iar dispozițiile cu privire la coproprietate (art. 641 alin. (4) Cod Civil) stabilesc că un contract de locațiune încheiat pe o perioadă mai mare de 3 ani nu mai este considerat, față de ceilalți coproprietari un act de administrare, ci se va considera act de dispoziție, fapt ce atrage acordul tuturor coproprietarilor. Mama mea a decedat și are un frate, unchiul meu, care trăiește. Titlul de propietate ptr. terenul arendat e pe numele bunicului, nu pe al unchiului! Eu, în calitate de moștenitor, sunt cel care l-am chemat la succesiune pe unchi și am dosar succesoral făcut la notar. În condițiile noilor prevederi din legea arendei, unchiul meu, care a arendat terenul, nu e obligat să aibă acordul meu?

Vă mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Durata contractului de arenda sabina84 sabina84 O persoana care are in proprietate teren agricol vrea sa incheie contract de arenda pentru o perioada mai mare de 10 ani si nu cunoaste daca este undeva ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda pentru terenurile cu destinatie agricola mariagabi mariagabi Este valabil incheiat un contrat de arendare, contract perfectat in 2012,si care are inserata o nota de subsol ce face referire la un termen din legea ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren agricol cu clauza de revanzare ContSters100486 ContSters100486 Buna ziua, Doresc sa cumpar un teren agricol de la un proprietar care este si arendasul terenului. El doreste ca in contractul de v-c sa existe o clauza ... (vezi toată discuția)