avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obtinere permis romanesc cetatean strain cu permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obtinere permis romanesc cetatean strain cu permis

Buna ziua.
As dori sa stiu ce fel de declaratie notariala trebuie sa dea un cetatean strain pentru a putea sa se inscrie la o scoala de soferi in Romania in vederea obtinerii permisului de conducere romanesc, desi el are un permis de conducere strain? Precizez ca nu il poate preschimba , fiind emis de una din tarile nesemnatare. Oricum el vrea sa faca scoala din nou. Legea prevede : " în cazul cetățenilor străini, declarație notarială din care să rezulte că nu posedă un alt permis de conducere național eliberat de o autoritate străină sau că dreptul de a conduce nu a fost suspendat, retras ori anulat." Ar fi in regula sa declare ca are un permis national eliberat de o autoritate straina dar dreptul de a conduce nu a fost suspendat, retras ori anulat ?
Sau se impune ca regula sa nu detina permis strain/ sa declare ca nu detine un permis national eliberat de o autoritate straina, (desi nerecunoscut aici, are un alt permis strain )pentru a putea sa urmeze o scoala de soferi in Romania si a obtine un permis romanesc ?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Permis suspendat viteza stelianacorla stelianacorla Mi-a fost suspendat permisul pt. 90 zile cu dovada 15 zile.Din motive obiective nu pot sustine examenul 13/15 si nici nu am facut contestatie.Lucrez in ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere Marek11 Marek11 Sunt rezident in Italia.Am obținut permisul de conducere în Italia, școală de șoferi examen. Mia fost suspendat pe o perioada de 3 ani. Vreau să revin in ... (vezi toată discuția)
Permis de condusere eliberat de o autoritate straina in perioada de anulare a permisului romanesc cosmin35 cosmin35 Buna ziua , o intrebare la care nu-am primit raspuns elocvent. In urma ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti privind un accident de ... (vezi toată discuția)