avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat viteza

Mi-a fost suspendat permisul pt. 90 zile cu dovada 15 zile.Din motive obiective nu pot sustine examenul 13/15 si nici nu am facut contestatie.Lucrez in Germania si nu mai am concediu de odihna in acest an.Intentionez sa fac scoala de soferi in Germania.Pt obtinerea permisului german este necesara predarea celui romanesc,retinut pt. 90 +30 zille ?
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 12:24, 22 Iulie 2017
Cetăţeanul român cu domiciliul în străinătate care solicită obţinerea permisului de conducere trebuie să depună la dosarul de examinare pe lângă documentele prevăzute, o declaraţie autentificată la notar din care să rezulte că nu mai posedă un alt permis de conducere eliberat de o autoritate străină, dreptul de a conduce nu i-a fost suspendat sau anulat.

In plus permisul de conducere eliberat de o autoritate străină se poate preschimba, în condiţiile legii.

Detinerea a doua permise de conducere constitue contraventie.
OUG 195/2002 Articolul 102 alin. (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
8. detinerea simultana a doua permise de conducere nationale, dintre care unul eliberat de o autoritate competenta straina;


Acest lucru e valabil si in Germania...
Dispoziţiile Directivei 2006 /126/CE a Parlamentului European prevede ca nici o persoană nu poate deţine mai mult de un permis de conducere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Multumesc mult pentru promptitudine.
Cu plăcere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere 2 permise auto DanaSComan DanaSComan In 1991 o persoana a obtinut permis nemtesc in baza celui romanesc( a solicitat preschimbare) -la aceea data se afla in Germania solicitand azil politic. In ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere Veronica0606 Veronica0606 Sunt cetățean al Republicii Moldova și al României cu domiciliul in București. Dețin permis de conducere emis in Republica Moldova categoria B. M-am ... (vezi toată discuția)