avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere

Sunt cetățean al Republicii Moldova și al României cu domiciliul in București. Dețin permis de conducere emis in Republica Moldova categoria B. M-am înscris la școala auto in București și am făcut studiile teoretice și practice pentru categoria B. După finisarea orelor am mers cu dosarul la poliție pentru a trece examenul. La poliție nu mi-au permis sa trec examenul din motiv ca dețin permis in Republica Moldova . Spuneți-mi va rog, in baza care-i lege mi-a fost interzis sa trec examenul pentru a obține permis roman.
Cel mai recent răspuns: Veronica0606 , utilizator 22:26, 7 Noiembrie 2018
Conform Codului rutier din Romania nu aveti dreptul sa posedati doua permise de conducere nationale (unul eliberat de autoritatie din epublica Moldova si unul eliberat de autoritatile din Romania).

Articolul 102 din OUG 195/2002
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
...............
8. detinerea simultana a doua permise de conducere nationale, dintre care unul eliberat de o autoritate competenta straina;

Era mai simplu sa solicitati preschimbarea permisului din Republica Moldova cu unul romanesc.
ing. Ioan Ciobanu
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2018
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Eu am fost de acord sa mi se retragă permisul emis de Republica Moldova , și să obțin permisul românesc , dar oricum nu mi sa permis sa trec examenul. Va mulțumesc .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis romanesc suspendat. pot circula in ro cu un alt permis/emis in alta tara? Arhipp Arhipp Buna. Mi-a fost suspendat permisul romanesc pentru o perioada de 90 zile. Detin dubla cetatenie (Romania si Republica Moldova). Pe langa permisul romanesc mai ... (vezi toată discuția)
Detinere 2 permise auto DanaSComan DanaSComan In 1991 o persoana a obtinut permis nemtesc in baza celui romanesc( a solicitat preschimbare) -la aceea data se afla in Germania solicitand azil politic. In ... (vezi toată discuția)
Poate un cetățean moldovean să facă, la poliție, o cerere de renunțare la permisul de conducere moldovenesc și să obțină un permis românesc? vicutza45 vicutza45 Bună ziua.. In cazul in care o persoana detine deja un permis de conducere moldovenesc,care nu este valabil mai mult de 6 luni pe teritoriul Germaniei(nici ... (vezi toată discuția)