avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Bună ziua, Vă rog frumos sa-mi spuneți dacă un ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Bună ziua, Vă rog frumos sa-mi spuneți dacă un contract de ...

Bună ziua,
Vă rog frumos sa-mi spuneți dacă un contract de închiriere poate fi înscris de către chiriaș într-o altă carte funciară, respectiv, în Cartea funciară în care chiriașul este proprietar al altui imobil( apartament).
Deci, chiriașul are dreptul să înscrie contractul de închiriere in cartea funciară a imobilului(apartamentului) închiriat, la capitolul privind sarcinile sau în alta carte funciară în care el, chiriașul este proprietar al altui apartament ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucian 1987 , utilizator 03:55, 22 Septembrie 2023
Chiriașul nu are acest drept.
Multumesc frumos pentru raspuns! M-ati liniștit!
Din câte am citit chiriașul are, însă, dreptul să noteze contractul de închiriere in cartea funciară a apartamentului pe care l-a închiriat! Este corect?
da
Multumesc frumos pentru raspuns!
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce ar vrea un chirias sa inscrie in cartea funciara contractul de inchiriere? iuliana26 iuliana26 Recent chiriasul meu mi-a solicitat sa ii fac un act aditional la contractul de inchiriere prin care sa ii specific numarul cadastral al spatiului inchiriat si ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comercial ipotecat nirodus nirodus Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Am un spatiu dintr-un imobil ipotecat la Banca si doresc sa-l inchiriez si sa notez contractul de inchiriere in CF. In ... (vezi toată discuția)
Conditii reziliere contract (inregistrat legal la administratia financiara) inainte de termen in cazul vanzarii imobilului de catre proprietar nadgob86 nadgob86 Buna ziua, as dori sa stiu care ar fi procedura in cazul in care eu am contract legal inregistrat la administratia financiara valabil pina in decembrie 2015, ... (vezi toată discuția)