avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariu 100% la concediul de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariu 100% la concediul de maternitate

In data de 28 ianuarie s-a aprobat legea pentru concediu de maternitate 100% si prelungirea acestuia cu 6 saptamani? Doresc sa stiu daca este adevarat si de cand intra legea in vigoare si pentru cine se aplica? Informatia aceasta o am din mass-media. Eu la data de 1 februarie imi inchei concediul de maternitate. Beneficiez si eu de acest concediu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:09, 29 Ianuarie 2010
1. Propunerea facuta Parlamentului european este ca acest concediu de maternitate sa fie, in toate tarile UE, de 18 saptamani, adica 126 de zile. La noi este de mult asa ceva!
2. Legea nu a fost inca adoptata de PE si apoi va fi adoptata si de Parlamenul nostru, prin modificarea legilor actuale. La noi e vorba numai de modificarea indemnizatiei.
3. Oricum, legea va avea efect pe viitor, nu retroactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect ue pentru concediu de maternitate Seffer Laurentiu Seffer Laurentiu Comisarul european Vladimir Spidla intenţionează să propună mărirea duratei concediului de maternitate în UE de la 14 la 18 săptămâni Aceasta s-ar ... (vezi toată discuția)
Concediu medical- insarcinata monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua. In ultimele 6 saptamani am fost in concediu medical, sunt insarcinata si as dori sa stiu cat concediu medical am voie sa iau fara a trece pe risc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil elenadoina1988 elenadoina1988 Buna ziua, O informatie as dori. Intentionez sa raman insarcinata dar am o nedumerire in ceea ce priveste indemnizatia. Am salariul brut pe contractul de ... (vezi toată discuția)