avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca am fost in medical și șeful de tură mă pus ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca am fost in medical și șeful de tură mă pus nemotivat ...

Daca am fost in medical și șeful de tură mă pus nemotivat și mă băgat în comisie sa îmi desfacă contractul de munca , eu ce pot face? E legal așa cv?
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 07:19, 21 Septembrie 2023
Bună dimineața! În cadrul comisiei de disciplină aveți mai multe drepturi, inclusiv să depuneți documente care să ateste situația dumneavoastră. Dacă aveți concediu medical pentru perioada de absență la muncă, în mod normal, dosarul disciplinar ar trebui clasat fără să fie aplicată vreo sancțiune. Ați fost convocată la comisia de disciplină?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2023
adrian@13, utilizator
Ați anunțat despre situația medicală?
Ați depus concediul medical la departamentul personal?
Altfel e imposibil să
vă convoce la comisia pentru cercetare disciplinară dacă ați anunțat și ați depus concediul medical.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2023
mitabiciclista, utilizator
Bună dimineața! Cel mai probabil nu a anunțat angajatorul despre situația medicală in timp util. In mod corect șeful de tură a menționat că nu s-a prezentat la serviciu și a trecut că este nemotivată pentru că, la acel moment, nu fusese informat despre motivul absenței de la serviciu. Lipsind mai multe zile de la serviciu, și neanunțând, este posbil să se fi numit o comisie de disciplină ( foarte putin probabil ca seful de tura sau personal de la resurse umane sa nu fi încercat să o contacteze telefonic pentru a afla de ce nu a venit la serviciu ).
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetarea disciplinara Coltoi Coltoi In data de 19 oct a.c. mi-am anuntat seful ierarhic ca nu ma mai prezint la locul de munca. In aceeasi zi am anuntat si departamentul Resurse Umane de intentia ... (vezi toată discuția)
Salariat lipseşte de la serviciu fără să anunţe instituţia alexj17 alexj17 Bună ziua, Vă rog să îmi spuneţi cum ar trebui să procedez din punct de vedere legal în cazul în care un salariat lipseşte de la locul de muncă mai ... (vezi toată discuția)
Convocare comisie de disciplina din concediu medical cristina69 cristina69 Buna seara. Am urmatoarea speta: Un angajat al unei societati comerciale a primit preaviz de concediere , ptr. ca postul sau a fost desfiintat, dar inainte de ... (vezi toată discuția)