Bună ziua,
În cazul în care am fost chemata din casa și organele de poliție mi au pus etilotestul, rezultatul fiind - 0,80 mg/L...
Ulterior am fost obligată sa mergem la INML, refuzând, aceștia m au încătușat și am ramas cu vatamari corporale pe ambele mâini, mi au confiscat telefonul pana la INML.
Acesta u este un ABUZ IN SERVICIU?
Menționez ca s a întâmplat în luna noiembrie 2022 și abia acum am studiat dosarul.
Întrebarea mea este: mai pot face plângere organului de poliție? Sau care este termenul de depunere a plângerii conform legii?
Bună dimineața! Puteți consulta un avocat și puteți face plângere. Dacă este sau nu un abuz în serviciu, asta va stabili unitatea de parchet competentă. Totusi nu ar trebui să vă faceți mari speranțe că veți rezolva ceva. In primul rând polițiștii vor demonstra faptul că aveau probe sau indicii că ați condus un atuvehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului, apoi v-ati opus măsurilor legale și s-a impus încătușarea dumneavoastră și conducerea la INML pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Dumneavoastră ați refuzat să vi se recolteze probe motiv pentru care sunteți cercetată penal. Cu privire la vânătăile pe care le-ați avut la mâini ca urmare a imobilizarii și încătușării, ar trebui să aveți certificat medico-legal de atunci, însă chiar și cu acest certificat, dacă acestea s-au produs ca urmare a aplicării unor proceduri legale determinate de acțiunile dumneavoastră nu veți câștiga nici în penal si nici în civil. Doar în situația în care se va stabili că folosirea forței a fost excesivă sau nejustificată putem vorbi de o raspundere sau de plata unor daune. Nimeni nu vă poate impiedica să depuneți plângere. Dacă vă decideți să depuneți acestă plângere singură veți intâmpina o mulțime de dificultăți cauzate de fapul că nu aveți cunoștințe juridice pentru a vă pune în valoare toate drepturile. Dacă veți angaja un avocat, veți avea de suportat costurile serviciilor acestuia și nu vă poate da garanția că veți avea câștig de cauza. Un sfat personal: angajați un avocat cu experiență în penal care să vă apere în dosarul penal pe care il aveți pentru refuzul de recoltare probe biologice si concentrați-vă eforturile pentru a obține o soluție cât mai favorabilă dumneavoastră în acest dosar. Dacă avocatul, după ce va studia dosarul în care sunteți cercetată, va considera că este oportun și întemeiat să formulați plângere penală împotriva polițiștilor. o veți face atunci.