avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Detin un teren (curti constructii, fosta gradina). ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Detin un teren (curti constructii, fosta gradina). Terenul a ...

Detin un teren (curti constructii, fosta gradina). Terenul a fost nationalizat iar ulterior retrocedat. Este situat in spatele curtii imobilului iar imobilul este compus din apartamente pe o parte si pe alta, curtea fiind comuna. Cum pot proceda pentru a avea cale de acces legala ?
Cel mai recent răspuns: Snaketk , utilizator 11:32, 20 Septembrie 2023
Buna ziua, in cazul in care nu aveti acces la calea publica, aveti dreptul sa vi se permita trecerea pe fondul vecinului, pentru exploatarea fondului propriu.
Trecerea trebuie sa se faca astfel incat sa se aduca o minima stanjenire fondului care are acces la calea publica.
Intinderea si modul in care se realizeaza accesul se pot determina prin intelegerea partilor sau prin hotarare judecatoreasca.
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren retrocedat fara cale de acces mihaibisoceanu mihaibisoceanu Buna ziua, detin un teren retrocedat fara cale de acces, inainte de retrocedare accesul era pe un teren administrat de Romsilva.Romsilva este vecin pe 3 ... (vezi toată discuția)
Vecinul vrea să ne mute servitutea de trecere într-o parcare rezidențială. are dreptul să facă asta? Aida2016 Aida2016 Vecinul prin curtea caruia am servitute de trecere,si pe care nu o respecta,ne ameninta ca in momentul in care in spatele curtii mele se va deschide o parcare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!! am un teren intravilan de 390 mp fără ieșire la ... Lucianf89 Lucianf89 Buna ziua!! Am un teren intravilan de 390 mp fără ieșire la drum public.Am fost la primărie și am cerut certificat de urbanism pe care l-am obținut ... (vezi toată discuția)