avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Angajator instiintat de Casa de pensii ca un angajat a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Angajator instiintat de Casa de pensii ca un angajat a primit ...

Angajator instiintat de Casa de pensii ca un angajat a primit Decizie de pensionare anticipata partiala. Angajatul (care este si Administratorul firmei) doreste sa dea in judecata Casa de pensii pentru ca nu i s-a acordat grupa II. In ce termen trebuie incetata activitatea? El sustine ca are termen 30 zile sa se hotarasca daca accepta pensia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 21 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La data comunicarii deciziei de pensionare, c.i.m. inceteaza de drept ..nu are legatura cu contestarea deciziei de pensionare.
Daca exista documente in cadrul firmei care atesta ca angajatul respectiv beneficiaza de grupa de munca, iar CJP nu i-a acordat grupa de munca, angajatul poate deschide actiune in instanta.
Instanta va dispune efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii. Pentru a intocmi raportul de expertiza, expertul trebuie sa aiba la dispozitie documente care trebuie puse la dispozitie de catre firma si reclamant.
In decizie e mentionat ca are termen 45 zile pt. a o contesta. Poate in acest timp acordat angajatul refuza pensionarea anticipata. Deci astept 45 zile sa vad ce hotaraste angajatul?
Multumesc!
Contestarea deciziei de pensionare se face la tribunal.

Alte discuții în legătură

Pensie anticipată. AYAN26 AYAN26 Vă rog o îndrumare. Am depus dosarul la CJP pentru pensie anticipată. A fost emisă decizia de pensionare cu data de 15.09.2023.Am semnat de primire în ... (vezi toată discuția)
Dacă nu mi se pare corect calculata pensia ce variante am, deși ... goplanet goplanet Dacă nu mi se pare corect calculata pensia ce variante am, deși as dori sa ies la pensie. Pot înceta contractul de munca și da în judecata casa de pensii ... (vezi toată discuția)