avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! este obligatoriu ca o asociație de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! este obligatoriu ca o asociație de proprietari să ...

Bună ziua! este obligatoriu ca o asociație de proprietari să aibă in dotare grup sanitar? Dacă da, conf. cărei legislații? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:04, 28 Septembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este obligatoriu, nu exista in legislatie o astfel de prevedere. Asociatia de proprietari este o forma de asociere, nu o institutie publica.
Secţiunea 1 Definiții
Articolul 2
În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
........................
fizice;
d) asociație de proprietari - formă de asociere autonomă și fără scop lucrativ a proprietarilor dintr-un condominiu, având ca scop administrarea, exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și modernizarea proprietății comune, menținerea în stare bună a imobilului, respectarea drepturilor și asumarea obligațiilor de către toți proprietarii;
[ link extern ]
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca nu este legislatie, dl. moderator are dreptate - NU este, dar ar trebui sa fie.
Nu a fost legislatie nici pe vremea ..., dar nici acum.
Intrebare:
- este nevoie de o incapere la 'nspe blocuri unde sa-si desfasoare activitatea o as. proprietari?
- este nevoie ca aceasta incapere sa fie dotata cu un vestiar si o amarata de toaleta?
Raspunsul logic, este ca DA, este nevoie de asa ceva, dar cum as. prop. nu este o institutie publica, nimeni (dintre legiuitori), nu s-a gandit o fractiune de secunda ca si in aceasta forma de asociere - de se cheama Asociatie de proprietari, ar fi nevoie de un grup social, asa ca noi ne desfasuram activitatea intr-un fost gunoier (i-am schimbat (pompos) denumirea in spatiu amenajat...), iar ingrijitorii de imobile (femei si barbati) se dezbraca/imbraca, servesc masa, tot prin gunoiere... Si se vrea performanta...
Aceasta este tara in care traim. Felicit autoarea topicului ca s-a gandit sa ne intrebe despre aceasta chestiune si chia i s-a raspuns - nu este legislatie iar as. prop. nu sunt institutii publice si sa zicem mersi ca ne-am aciuat prin gunoiere!
Sa fiti sanatosi!
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre ce activitate vorbim, d-le Grecu? Asociatia mea are doar 2 zile a cite 2 ore pe saptamina, in care vine administratorul si multe asociatii au program din acesta. Exista programe software, pentru activitatea de administrare, platile incep sa migreze catre contul bancar, relatia cu proprietarii se muta online, etc.

Revenind la subiect, nu exista o obligatie legala, asta e raspunsul. Ca ar trebui sa fie, ma scuzati, e cu totul alt subiect, care s-ar putea sa aiba alt raspuns valabil, decit credeti dvs.
3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti, fiecare vorbeste despre asociatia lui.
Asociatia unde fac activitatea are in componenta 504 apartamente - 11 blocuri, 19 scari.
Vedeti, vorbiti de 2 zil cate 2 ore pe saptamana.... Asa vorbete si tzatza Maria din colt, de parca activitatea unei asociatii se limiteaza la activitatea de incasare - ca asta face adminul de la dvs., dar in rest?
In fine, nu are sens sa discutam daca asta este parerea dvs. - as. prop. nu este institutie publica, dar avem ingrijitori de cladiri care lucreaza 8 h/zi, 5 zile pe saptamana. Unde se schimba de haine acesti oameni, unde se spala, unde isi rezolva necesitatile fiziologice ?
Pentru femei am gasit o biserica care le primeste la toaleta - moca, dar asa trebuie sa se intample? Haidei sa fim seriosi, problema trebuie tratata la randul ei cu toata seriozitatea si raspunderea si da, este alt subiect, dar ce subiect... si nu este prima data cand, cel putin eu, am discutat aici pe forum despre aceasta situatie!

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
D-le Grecu, am rugamintea sa pastrati un limbaj civilizat, nu v-am ironizat sau jignit, v-am expus situatia legala.
Indiferent daca va convine sau nu, incercati sa respectati pe cei care au alte opinii.
Nu inteleg asta cu schimbatul hainelor, sapati undeva, cositi iarba din jurul blocurilor, varuiti, vopsiti ?
Dvs. sunteti cel care supravegheaza niste lucrari, daca respectati prevederile art. 66.
Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2023
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, ... Ciprian625183 Ciprian625183 Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, spațiul este limitat și as vrea sa fac baie de 0.8x1m care sa aiba un wc si o chiuveta, ... (vezi toată discuția)
Intrebari legislatie grup sanitar pentru un cafe-bar overburn overburn Buna ziua, Ma intereseaza ce legi reglementeaza compartimentalizarea unui grup sanitar pentru un cafe-bar. Tot ce am putut gasi este in ORDIN Nr. 976 ... (vezi toată discuția)
Vestiare mariusastra mariusastra Buna ziua m ar interesa daca exista vreo lege in privinta vestiarelor si a chiuvetelor sa u a dusuriilor dintr un vestiar si cat de mare ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)