avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! este obligatoriu ca o asociație de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! este obligatoriu ca o asociație de proprietari să ...

Bună ziua! este obligatoriu ca o asociație de proprietari să aibă in dotare grup sanitar? Dacă da, conf. cărei legislații? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:04, 28 Septembrie 2023
In legatura cu asociatiile de locatari / proprietari, am mai scris, chiar pe acest topic;
Fiecare asociatie s-a organizat cum s-au priceput si nu trebuie sa generalizati - kasai in viata;
- unii sunt mai organizati, au program doar de 2 ore, externalizeaza activitatea, dar poate nu ati citit, chiar aici pe forum, ca la unele asociatii (cele din noile ansambluri rezidentiale) costurile repartizate pe cota-parte indiviza, sunt foarte mari, de ordinul sutelor de lei / apartament, dar nu am comentat pentru ca, asta-i treaba, sunt oameni pentru care 500 lei reprezinta o bagatela, iar pentru mine, de exemplu, este o suma foarte mare; le convine corporatistilor, totul este ok, dar un biet pensionar, va pleca din acel blc, imediat!
- altii, mai nepriceputi, merg pe varianta clasica si va garantez ca sumele repartizate pe c.p.i. sunt mult mai mici, adica de ordinul a 10-20 lei/apartament - sesizez o anumita diferenta, da?

Exemplu de repartizare cost pentru inlocuirea unui amortizor de usa la intrare, cu o firma specializata in administrare as. proprietari: 480 lei (suma facturata).
Daca amortizorul era achizitionat /inlocuit de catre un proprietar, suma nu depasea 200 lei... Este doar un exemplu.
...................................
Daca discutam despre ceea ce ati scris dvs. in ultimul raspuns:
- am lucrat in industia chimica peste 45 de ani (uzina cu o medie de salariati de peste 15.000 din care mai mult de jumatate femei) si va asigur ca ceea ce prevede ordonanta cu pricina, chiar erau indeplinite.
Bateti moneda ca asociatiile de proprietari nu sunt institutii publice si ca nu ar trebui sa aiba nici macar un robinet din care angajatii sa se alimenteze cu apa. Ce sa mai zicem de ditamai grupul social ?
Bine, o sa mai vedem - pentru ca doar de noi depinde sa avem/nu avem aceste minimale dotari. Chiar am sa ma interesez cum este in tarile in care chiar curge apa calda si o sa mai vorbim.
..........................
Va mai atrag atentia ca acest forum este pentru noi, sa ne spunem necazurile, parerile, ce este rau, ce este bun, cum putem sa ajutam pe unii care chiar nu stiu unde sa mai apeleze pentru rezolvarea unui necaz - dar vii dumneata si stergi mesaje intregi, ca chipurile or fi off-topic. Ai dumneata puterea aceasta de a decide ceea ce este bine sau ce este rau pentru continuarea unei discutii, da?
Nu zic ca nu trebuie sterse anumite raspunsuri, cele care sunt de-a dreptul jignitoare pentru cei care mai scriu pe-aici, dar nu trebuie sa exagerati.
Avem si noi anumite drepturi, pentru asta s-a murit la Revolutie - macar sa ne spunem necazurile, sa vorbim deschis, nu cenzurati. Va rog!
@Adam Grecu

V-am explicat de mai multe ori, in general se sterg acele mesaje care nu au legatura cu subiectul discutiei sau jignesc (atac la persoana) partenerii de dialog.
Regulamentul forumului va sta la dispozitie pentru detalii :
www.avocatnet.ro/forum/main/...

Dvs. vi se pare ca in mesajul dvs. anterior ati fost in ton cu subiectul discutiei ?
"Este obligatoriu ca o asociație de proprietari să aibă in dotare grup sanitar? Dacă da, conf. cărei legislații?"

Referitor la batutul monedei:
Bateti moneda ca asociatiile de proprietari nu sunt institutii publice si ca nu ar trebui sa aiba nici macar un robinet din care angajatii sa se alimenteze cu apa. Ce sa mai zicem de ditamai grupul social ?

Nu bat vreo moneda, ci constat ca asociatia de proprietari e fara scop lucrativ, deci nu se incadreaza in prevederile HG respectiv, nu e intreprindere cu posturi de lucru.

E un punct de vedere pe care trebuie sa-l combateti prin a arata ca asociatia de proprietari e ca o intreprindere, dar intrati in conflict atunci cu @w_v_w_v, care zice ca asociatia de proprietari e ca o persoana fizica.
Ar cam trebui sa va hotariti ce intelegeti prin asociatie de proprietari: persoana fizica, intreprindere, sau altceva ?

Pina una alta ne luam dupa legea 196/2018, care spune clar ca asociatia de proprietari e o persoana juridica, fara scop lucrativ
( entitate al cărei scop nu este obținerea de beneficii economice, profit), singurul sau scop, pentru care se organizeaza e
" administrarea, exploatarea, întreținerea, repararea, reabilitarea și modernizarea proprietății comune, menținerea în stare bună a imobilului, respectarea drepturilor și asumarea obligațiilor de către toți proprietarii"
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, ... Ciprian625183 Ciprian625183 Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, spațiul este limitat și as vrea sa fac baie de 0.8x1m care sa aiba un wc si o chiuveta, ... (vezi toată discuția)
Intrebari legislatie grup sanitar pentru un cafe-bar overburn overburn Buna ziua, Ma intereseaza ce legi reglementeaza compartimentalizarea unui grup sanitar pentru un cafe-bar. Tot ce am putut gasi este in ORDIN Nr. 976 ... (vezi toată discuția)
Vestiare mariusastra mariusastra Buna ziua m ar interesa daca exista vreo lege in privinta vestiarelor si a chiuvetelor sa u a dusuriilor dintr un vestiar si cat de mare ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)