avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! este obligatoriu ca o asociație de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! este obligatoriu ca o asociație de proprietari să ...

Bună ziua! este obligatoriu ca o asociație de proprietari să aibă in dotare grup sanitar? Dacă da, conf. cărei legislații? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:04, 28 Septembrie 2023
E de apreciat ca asociatia dvs. - asa uriasa cum e - functioneaza atat de bine si eficient ... Intrebarea nu e daca ar fi bine ca asociatiile de proprietari sa se doteze cu vestiare si tot tacamul , ci CUM sa o faca . Poti - tu , legiuitor - sa pui asa ceva intr-o lege ? care lege - oricum - nu retroactiveaza ... Ce te faci daca dezvoltatorul ar fi obligat sa prevada un asemenea spatiu din constructie , si , la un ansamblu de 10 blocuri ( doar un exemplu ) , executa , la parterul unuia dintre ele , o incinta cu toate dotarile necesare , acesta fiind proprietate comuna indiviza a tuturor proprietarilor si NU se infiinteaza asociatie de proprietari ? ca nu vor ei , pur si simplu , si nimeni nu-i poate sili ... Sau se infiinteaza pe fiecare bloc in parte ? ca - iarasi - e alegerea lor ... Cum vor utiliza simultan spatiul ? Raman la parerea ca e de preferat asociatia infiintata pe bloc ,asa cum e situatia in blocul meu de 20 apartamente , suntem toti vecini , colaboram ... Nici restantieri nu avem deloc ( cred ca e jenant sa te vezi pe lista de cheltuieli cu restante ) , e mult mai simplu de gestionat orice situatie apare . Comitetul nostru executiv nu e remunerat ( a fost alegerea lor ) , eu sunt cenzor de mult timp - tot benevol - lucrez maxim 1 - 2 ore pe luna ... Si toate merg struna , nu sunt proprietari nemultumiti , problemele ( care nu sunt mari sau multe ) se rezolva operativ ... Si nu avem nevoie de spatiu destinat , vestiare , diversi angajati , ce nu putem rezolva noi , vecinii , presedintele sau adminul apeleaza la firme specializate . In alte tari ( asa , mai de catre apus ) , exista firme specializate cu obiectul de activitate administrarea de condominii , iar acestea au contract cu asociatiile de proprietari , si avand - fireste - angajati ( cu toate drepturile prevazute de legislatie pe care ele - aceste firme - trebuie sa le asigure ) . Poate ca , in timp , ne vom orienta si noi , romanii , catre asa ceva ...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai cititi o data, d-le Grecu, am scris ca vine proprietarul, adica Primaria, cu serviciul sau specializat si face curat, ca doar e domeniu public.

Adam Grecu a scris:

Pe bune, vin proprietarii si fac curat intre blocuri, in Romania, domnule?
La noi, Primaria face multe lucruri, as putea sa va trimit niste poze (de la bulevard), ca mai la margine, nu este acelasi lucru...

Ati sesizat corect faza cu tanti Maria si cu nea Ion, la dansii ma astept la tot felul de opinii, dar nu ma astept ca dl. Moderator sa-mi zica ca pentru 2 ore de program, chiar nu fi nevoie sa avem vestiar, ma rog grup social, asa cum a curs discutia in continuare. Si se mai si supara omul, ca deh, l-am contrazis...

Nu ma supar de alte opinii, ci de modul cum sunt expuse. Incercati sa va exprimati cu un ton neutru, referindu-va doar la obiectul discutiei, infloriturile de "stil" gen "tzatza Maria" pastrati-le pentru grupurile dvs. de WhatsApp.

Si indicati textual modificarea legislativa care ar putea fi facuta ca sa se poata impune o asemenea obligatie : grupul social la asociatia dvs. (si nu numai a dvs.)

Asa, de dat bascalios din taste, poate oricine.

Ultima modificare: Vineri, 22 Septembrie 2023
latka, utilizator
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am vazut, "bascalios" - poate oricine!
Lasati tonul acesta academic dom' moderator. Ne mai permitem si noi, doar nu facem trilogia asociatiilor de proprietari pe-aici - ca in rest, am observat - ce nu va convine, stergeti.
Si nu am observat numai eu.
Au mai fost moderatori la Avocatnet, dar nici ca duimneata... Lasa omul sa zica ce-l doare, dar nu le avem cu "academicul" . Cu ce te deranjeaza pe dumneata? Zii asa si te propunem cenzor la academia romana.
Daca-mi dati o adresa de mail, as putea sa va dau mai multe info privind modificarile legislative propuse de catre o parte dinte cei carora chiar le pasa de aceasta activitate.

@ CHKa, Foarte bun punctul dvs. de vedere. Da, chiar prin legislatie ar trebui sa-i oblige pe cei care construiesc cartiere intregi sa faca ceea ce dumneata ai observat - dar stupoare, pe dumnealor nu-i obliga nimeni sa construiasca in baza unui PUZ. Fac intai blocuri, fara infrastructura, fara utilitati, nici strazi ca lumea nu fac, mai vreti si vestiare... Cum de reusesc?
In fine, parca vad ca dl. moderator o za zica ca mesajel;e noastre sunt off-topic.
Daca vreti, discutam pe mp, telefon, WhatsApp.
In tarile civilizate, este alta mancare de peste. Sunt proprietari pe 7 blocuri sau cartiere intregi. Ei, ai mers, ai inchiriat, achiti anticipat. Ai o problema- un simplu telefon si ai rezolvat. Nu achiti la timp - ai plecat in strada in doi timp si trei miscari. Acolo, da, legislatie !
Am adresa de mail in profil, chiar vreau sa mai discutam!
Cu multumiri! AG.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce zic eu și ce înțelegeți, d-le Grecu !
Am scris ca în loc de a înșira atâtea nimicuri, care nu au legătură cu subiectul, mai bine ați posta propunerea aia legislativă cu grupul social la asociatie. Nu-mi trebuie mie, nu am cerut-o pentru mine, ci e subiectul acestei discuții.

Nu văd de ce nu as șterge toate prostiile pe care le înșirați și va plângeți ca sunteți persecutat.

Adam Grecu a scris:

Am vazut, "bascalios" - poate oricine!
Lasati tonul acesta academic dom' moderator. Ne mai permitem si noi, doar nu facem trilogia asociatiilor de proprietari pe-aici - ca in rest, am observat - ce nu va convine, stergeti.
Si nu am observat numai eu.
Au mai fost moderatori la Avocatnet, dar nici ca duimneata... Lasa omul sa zica ce-l doare, dar nu le avem cu "academicul" . Cu ce te deranjeaza pe dumneata? Zii asa si te propunem cenzor la academia romana.
Daca-mi dati o adresa de mail, as putea sa va dau mai multe info privind modificarile legislative propuse de catre o parte dinte cei carora chiar le pasa de aceasta activitate.

2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stergei prostia oamenilor. Va permiteti !

Alte discuții în legătură

Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, ... Ciprian625183 Ciprian625183 Salut, vreau sa deschid o frizerie și am nevoie de un grup sanitar, spațiul este limitat și as vrea sa fac baie de 0.8x1m care sa aiba un wc si o chiuveta, ... (vezi toată discuția)
Intrebari legislatie grup sanitar pentru un cafe-bar overburn overburn Buna ziua, Ma intereseaza ce legi reglementeaza compartimentalizarea unui grup sanitar pentru un cafe-bar. Tot ce am putut gasi este in ORDIN Nr. 976 ... (vezi toată discuția)
Vestiare mariusastra mariusastra Buna ziua m ar interesa daca exista vreo lege in privinta vestiarelor si a chiuvetelor sa u a dusuriilor dintr un vestiar si cat de mare ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)