Stimate @CHKa,
Foarte bune observatiile dvs. V-am si apreciat cu un + la
Consideri util acest raspuns?
- asociatia noastra, desi mare (sunt si mai mari), functioneaza foarte bine, dar asa cum ati remarcat. avem si unele probleme si asta nu din cauza marimii. Daca doriti putem extinde discutia la exemplul unei as. prop. cu 41 membri + 5 spatii comerciale, unde, macar teoretic, lucrurile ar trebui sa mearga mai bine...
- la o as. prop. mai mare sunt si avantaje - unele cheltuieli sunt mai mici (mai ales cele salariale);
- ziceti dvs :
Cu totul altceva daca asociatiile mai mici incheie contracte de prestare servicii cu firme de administrare condomenii . Atunci respectiva societate trebuie sa aiba sediu , sa asigure tot ce e necesar angajatilor sai .
Asta in mod teoretic. In practica este cu totul altceva, dar multe depind de conducerile asociatiilor respective. Putem extide discutia cu exemple, din orasul nostru Iasi - cand doriti !
Ati sesizat corect faza cu tanti Maria si cu nea Ion, la dansii ma astept la tot felul de opinii, dar nu ma astept ca dl. Moderator sa-mi zica ca pentru 2 ore de program, chiar nu fi nevoie sa avem vestiar, ma rog grup social, asa cum a curs discutia in continuare. Si se mai si supara omul, ca deh, l-am contrazis...
Asociatia noastra cuprinde 11 blocuri (19 scari) si intreaga activitate economico-financiara o tzinem separat pe fiecare scara/bloc in parte, astfel ca la orice ora avem situatiile foarte clare. Legatura cu proprietarii din asociatie o tinem prin membrii com. ex. (7+1presedinte). Desigur, fiecare proprietar poate veni - si chiar vin la noi, cu problema lui. Avem telefoane, WhatsApp, doua adrese de Email, zi de audienta. Daca vreti, mb. com. ex. sunt oamenii care mai vor ca lucrurile sa mearga bine. Daca ne-am lua dupa celalti, stiti bine cum se intampla: oamenii au multe drepturi, dar la cap. obligatii, mai pe piano...
Acum daca tot ati adus in discutie:
Nu ar fi fost normal ca la 4-5 blocuri sa fie o incapere special destinata pentru un sediu, un mic grup social, dotat, asa cum ati si zis, cu vestiar si toalete pentru femei-barbati?
Ar fi fost normal inca din
epoca de aur, da?
Dar acum, marii nostri dezvoltatori fac acest lucru/ Da, de unde - este mai rau si atunci ce facem, vorbim discutii?
.....................................................
Fata de postarea initiala:
...este obligatoriu ca o asociație de proprietari să aibă in dotare grup sanitar? Am incercat sa discut, asa cum m-am priceput, dar nu stiu ce nu-i convine dlui moderator, de parca as abuza de spatiul forumului - uitati-va si dvs. la raspunsuri.
Ca as. prop. nu sunt institutii publice si ca nu ar fi normal ca acestea sa se doteze cu un grup social. Bravos natiune !
Stima si va astept opiniile.