avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare teren iar cota de drum a ramas pe vechiul ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare teren iar cota de drum a ramas pe vechiul proprietar ...

Cumparare teren iar cota de drum a ramas pe vechiul proprietar

Buna ziua,

Am achizitionat in anul 2018 un teren la licitatie cu o suprafata de aprox 400 mp.
Achizita a fost pe teren, dupa care, recent am scos un extras CF pe drum (deoarece doresc sa obtin un certificat de urbanism). In urma certificatului de urbanism, mi s-a cerut un minim de 500 mp cu mentionea ca daca si cota de drum insumeaza 500, este OK.
Din pacate, cota de drum, a ramas pe vechiul proprietar.
Oare ce se poate face? Se poate face transferul cotei de drum pe baza actului de adjudecare a terenului ?
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 21:53, 28 Septembrie 2023
Foarte important sa specificati daca terenul de 400 mp este inscris intr-o cartea funciara, iar drumul este inscris intr-o alta carte funciara. Daca raspunsul este DA > atunci probabil fostul proprietar a scos credit de la banca doar pe terenul de 400 mp (nu si pe drum), a pierdut la banca doar terenul de 400 mp (nu si drumul), iar banca a licitat doar terenul de 400 mp (nu si drumul).

Juridic atunci pe drum este inca proprietar vechiul proprietar, si este proprietar de drept nu aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru / intabulare teren / drum acces helgapopa helgapopa In 2004 am cumparat un teren de 500 mp net, rezultat dintr-o lotizare-dezmembrare. In acelasi contract de vanzare-cumparare era inclusa si cota-parte din ... (vezi toată discuția)
Executare silita banca daniela r. daniela r. buna seara, Prin executor judecatoresc banca, a dispus executarea terenului ipotecat pe care nu l-a mai achitat varul meu.. Licitatia a fost castigata de ... (vezi toată discuția)
Licitatii cu primaria robertned robertned Buna seara tuturor ! Totul a inceput din primavara acestui an cand sotia sa inscris intr-o licitatie publica organizata de Primaria Orasului la ... (vezi toată discuția)