Sunt impozitele, taxele, contribuţiile sociale, voluntare?
Buna ziua,
Conform HG 109 18/02/2009
Art.4 alin.(1) Agenţia Naţională de Administrare Fiscală are următoarele obiective generale: a) realizarea veniturilor bugetului general consolidat din impozite, taxe, contribuţii sociale şi din orice alte sume datorate bugetului de stat, prin îmbunătăţirea continuă a nivelului conformării voluntare a contribuabililor;
Eu stiu ca lumea plateste pentru ca legea te obliga insa exprimarea mi se pare ambiguu. Daca contribuabilul nu se conformeaza voluntar, ce face Anaf-ul?
Eu nu inteleg sensul "conformării voluntare" la care se refera HG-ul. Ma poate lamuri cineva?
Multumesc
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In cazul in care contribuabilul nu se conformeaza voluntar , ANAF il executa silit . Chiar daca e abrogata , respectiva HG se refera la cresterea CONFORMARII voluntare , deci , a platii de buna-voie a taxelor si impozitelor prevazute de legi . Respectarea legilor este - binenteles - obligatorie , dar sunt si cetateni care nu o fac de buna-voie , si in acest caz vor fi siliti . Desigur , situatia ideala ar fi ca toti sa ne conformam voluntar ...
Codul fiscal
enikocseke
Bună ziua, Dacă un contribuabil are o restanță față de Bugetul Local atunci Primăria poate să achite Facturi pentru Contribuabilul respectiv? ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.