Sunt impozitele, taxele, contribuţiile sociale, voluntare?
Buna ziua,
Conform HG 109 18/02/2009
Art.4 alin.(1) Agenţia Naţională de Administrare Fiscală are următoarele obiective generale: a) realizarea veniturilor bugetului general consolidat din impozite, taxe, contribuţii sociale şi din orice alte sume datorate bugetului de stat, prin îmbunătăţirea continuă a nivelului conformării voluntare a contribuabililor;
Eu stiu ca lumea plateste pentru ca legea te obliga insa exprimarea mi se pare ambiguu. Daca contribuabilul nu se conformeaza voluntar, ce face Anaf-ul?
Eu nu inteleg sensul "conformării voluntare" la care se refera HG-ul. Ma poate lamuri cineva?
Multumesc
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In cazul in care contribuabilul nu se conformeaza voluntar , ANAF il executa silit . Chiar daca e abrogata , respectiva HG se refera la cresterea CONFORMARII voluntare , deci , a platii de buna-voie a taxelor si impozitelor prevazute de legi . Respectarea legilor este - binenteles - obligatorie , dar sunt si cetateni care nu o fac de buna-voie , si in acest caz vor fi siliti . Desigur , situatia ideala ar fi ca toti sa ne conformam voluntar ...
Codul fiscal
enikocseke
Bună ziua, Dacă un contribuabil are o restanță față de Bugetul Local atunci Primăria poate să achite Facturi pentru Contribuabilul respectiv? ... (vezi toată discuția)