avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Rugaminte clarificari
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Rugaminte clarificari

As dori sa stiu daca inspectia fiscal declansata de ANAF asupra unei societati comerciale aflata in procedura de insolventa, faza de supraveghere, se poate incadra in prevederile art.75 alin. 1) din Legea nr. 85/2014 PRIVIND PROCEDURILE DE PREVENIRE A INSOLVENŢEI ŞI DE INSOLVENŢĂ, conform caruia "De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare ....."
Va multumesc pentru disponibilitate.
Cel mai recent răspuns: PlanReorganizare , utilizator 18:56, 12 Februarie 2015
Sigur,invocati prevederile legale la care ati facut referirie.
“Inspectia fiscala are ca obiect verificarea legalitatii si conformitatii declaratiilor fiscale, corectitudinii si exactitatii indeplinirii obligatiilor de catre contribuabili, respectarii prevederilor legislatiei fiscale si contabile, verificarea sau stabilirea, dupa caz, a bazelor de impunere, stabilirea diferentelor obligatiilor de plata si a accesoriilor aferente acestora”.
Potrivit reglementarilor, inspectia fiscala se exercita asupra tuturor persoanelor, indiferent de forma lor de organizare, care au obligatii de stabilire, retinere si plata a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat.
Inspectia fiscala nu se incadreaza la actiuni judiciare, extrajudiciare sau de executare silita, la care face referire art.75, deci nu puteti uza de asta.
Inspectia fiscala va avea loc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire obligatii fiscale la o societate intrata in insolventa Mircea Sorin Mircea Sorin O societate comerciala pentru care s-a declansat procedura insolventei a beneficiat de rambursari de TVA, anterior deschiderii procedurii. Rambursarile de ... (vezi toată discuția)
Incetare actiune Crina001 Crina001 La iesirea din insolventa se poate repune pe rol o actiune care a fost incetata, in procedura de insolventa, pe art. 75 teza finala din Legea 85 ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma insolventa cosminsb cosminsb Buna ziua, As dori un sfat din partea dvs. la problema mea... In 2009 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament (la notar public). ... (vezi toată discuția)