avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Manipulantul este obligat sa cunoască marfa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Manipulantul este obligat sa cunoască marfa depozitata sau gestionarul ...

Manipulantul este obligat sa cunoască marfa depozitata sau gestionarul este obligat sa conducă manipulantul la locul marfei așezate în depozit ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:59, 23 Septembrie 2023
Manipulantul ar trebui sa cunoască marfa depozitata, altfel cum si-ar mai indeplini sarcinile de serviciu.
Marfa se depoziteaza in baza unui plan aprobat de angajator. In planul aprobat trebuie sa se tina cont de proprietatile chimce, fizice, etc., de riscul de incendiu si/ sau explozie, de toxicitatea produselor, de posibilitatile de poluare mediu, etc.
Acest plan aprobat de angajator, se afiseaza la intrarea in depozit. Planul trebuie cunoscut atat de gestionar cat si de manipulati. Sunt instruiti in acest sens, la instruirea periodica ssm si psi-su, o data cu instructiunile proprii intocmite de angajator pentru activitatea de depozitare si cu riscurile profesionale existente la respectivul loc de munca.
Planul este anexa la instructiunile proprii.
In plus, in planul de evacuare pentru caz de incendiu, se mentioneaza ordinea de evacuare a marfii depozitate, in functie de gradul de pericol de incendiu si/sau de explozie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in firma in care lucrez ca issm Și rm se utilizează ... Larisa.02 Larisa.02 Buna ziua! In firma in care lucrez ca ISSM ȘI RM se utilizează amestecuri/ substanțe chimice( câteva dintre ele pe baza de apa). As vrea sa știu de câte ... (vezi toată discuția)
Documente afisate la o spalatorie auto marinelanitu marinelanitu Buna ziua, Imi puteti spune ce documente trebuiesc sa fie afisate/puse la vedere intr-o spalatorie auto? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)