avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! In firma in care lucrez ca ISSM ȘI RM se ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! In firma in care lucrez ca ISSM ȘI RM se utilizează ...

Buna ziua! In firma in care lucrez ca ISSM ȘI RM se utilizează amestecuri/ substanțe chimice( câteva dintre ele pe baza de apa). As vrea sa știu de câte ori e nevoie sa elaborez un proces verbal cu referire la instruirea muncitorilor in legătura cu manipularea/ utilizarea acestora. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:28, 4 Octombrie 2023
Buna ziua,
Nu trebuie sa faceti dvs. niciun proces verbal.

Informatiile legate de manipularea si utilizarea lor vor fi comunicate de Seful/conducatorul locului de munca in momentul instruirii periodice.

Puteti stabili ca aceste instruiri periodice sa se faca lunar, la doua luni, la trei luni... in functie de cat de periculoase sunt substantele utilizate, pericolul de a se produce un eveniment/accident...

Eu as face aceasta instruire lunar.
Instruirea lucratorilor se face in baza instructiunilor proprii ssm intocmite/ aprobate de catre angajator. In cadrul acestor instructiuni se nominalizeaza substantele utilizate, locul de utilizare, cantitatile utilizate/ depozitate, modul de ambalare (dupa caz). Se mentioneaza proprietatile fizice si chimice ale acestora, riscuri profesionale datorate acestor substante, modul de utilizare, manipulare, depozitare, vehiculare, transport, etc., masuri de prim ajutor, masuri de interventie in caz de necesitate pentru limitare pagube materiale, extindere in vecinatate, numar victime, etc.
La aceste instructiuni se anexeaza o lista cu substantele periculoase - caustice, toxice, inflamabile, explozive (lista se comunica si la ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data) si fisa tehnica de securitate a fiecarei substante.
Modul de instruire/ perioada/ materialele predate, etc. a(ale) lucratorilor este mentionat in planul anual de instruire ssm aprobat de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de lucru mirage08 mirage08 Va salut cu mult respect, As avea o intrebare in legatura cu obligatiile pe care le are un angajator asupra unui punct de lucru..mai precis : -in cazul ... (vezi toată discuția)
Manipulantul este obligat sa cunoască marfa depozitata sau gestionarul ... Sorin2788 Sorin2788 Manipulantul este obligat sa cunoască marfa depozitata sau gestionarul este obligat sa conducă manipulantul la locul marfei așezate în depozit ? (vezi toată discuția)
Documente ssm nicoj nicoj Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarele documente cu care trebuie sa ma prezint in urma unui control de la itm ( pentru salon coafura): lista ... (vezi toată discuția)