avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ! Soacra i-a donat sotului un teren cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ! Soacra i-a donat sotului un teren cu clauza de întreținere ...

Bună ziua ! Soacra i-a donat sotului un teren cu clauza de întreținere însă a menționat ca acesta este un bun comun și sunt trecuta și eu . La partaj eu as avea dreptul la acel teren dacă socrii sunt încă în viata ?
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 10:09, 23 Septembrie 2023
Aveti dreptul daca e bun comun. Numai ca nu va ajuta, daca cine e obligat sa intretina, nu o face, socrii pot cere rezolutimea contractului si ce v-a dat, iau înapoi.
Contractul poate fi reziliat de socrii.
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator
Din punct de vedere juridic trebuie vazut exact ce fel de contract ati incheiat - de donatia cu clauza de intretinere sau de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere sau doar de intretinere? Exista diferenta intre cele 3 si daca sunteti in situatie de partaj trebuie analizata mai atent situatia.
Daca e contract de donatie, asa cum ziceti in intrebare, atunci aceasta poate fi revocata pentru ingratitudine si pentru neexecutarea fara justificare a sarcinilor la care s-a obligat donatarul (dvs).
Daca e contract de vanzare-cumparare - poate face obiectul partajului intre soti, atat imobilul, cat si clauza de intretinere (activ si pasiv). Ori va intelegeti, ori mergeti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi revocat contractul de donatie ? rosa_tina_07 rosa_tina_07 Buna , am o nelamurire si sper saa imi puteti raspunde la intrebare . Problema este urmatoarea ... Mama mea mi-a donat un apartament,in contract a fost trecuta ... (vezi toată discuția)
Donatia poate fi revocata? cami22 cami22 Buna ziua! Am si eu o intrebare, tatal meu a murit acum cativa ani,iar in urma mortii lui am mostenit un teren,din care jumatate din el ii revenea surorii ... (vezi toată discuția)
Donatia griglucia griglucia In urma divortului mi-a ramas casa care la baza ei este o donatie din partea fostiilor socrii,fostul sot mi-a lasat casa mie in urma partajului.Mentionaz ca eu ... (vezi toată discuția)