avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua Am circulat din neatenție cu numerele rosii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua Am circulat din neatenție cu numerele rosii expirate ...

Buna ziua
Am circulat din neatenție cu numerele rosii expirate de cateva ore.
Mi sa întocmit dosar penal!
Asigurarea era încă valabilă, dosarul pentru înmatricularea mașinii era complet, cu CIV, ITP, asigurare pe un an și programare pentru obținerea numere negre!
Cu riscul de a mă repeta, in momentul opririi aveam valabile doua asigurări pe mașină, cea de la numerele roșii și cealalta făcută pe un an.
Mai menționez faptul că eu circulam crezând că sunt în regulă deoarece, am citit întotdeauna în astea doua luni de numere roșii, data de expirare a asigurării și nu a autorizației provizorii de circulație, crezând că ambele expira in același timp (asigurarea 20.07-19.09/ autorizația 20.07-17.09)
Ce mi se poate întâmpla în cel mai rău caz, menționez că nu am antecedente sau contravenții sau legături cu poliția și sunt militar.
N am reușit să aflu concret daca mi se va retine permisul pe 6luni indiferent daca se va da clasare/neînceperea urmăririi penale.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
Alex_pgt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru199 , utilizator 21:08, 12 Iunie 2024
Salutare mulțumesc frumos de răspuns dar de la politie mi sa spus că orice s-ar întâmpla se va retine permisul pt 6 luni.
Oare nu mă incadrez aici:

Conform noilor modificări, introduse la 31 ianuarie 2022, sancțiunea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile se aplică, în următoarele situații:

când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi procurorul sau instanţa de judecată a dispus clasarea în condiţiile art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a din Codul de procedură penală, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei dacă nu a fost dispusă obligaţia prevăzută la art. 85 alin. (2) lit. g) din Codul penal
Bună ziua! Depinde de motivul de clasare. Exista o posibilitate sa vi se suspende dreptul de a conduce 180 de zile, dar nu e o certitudine.
Ok, m am lămurit, va mulțumesc pentru răspunsuri, o zi buna!

adrian@13 a scris:

Bună ziua! Depinde de motivul de clasare. Exista o posibilitate sa vi se suspende dreptul de a conduce 180 de zile, dar nu e o certitudine.

Bună seara, aceiași situație o am și eu acum. Aștept sa se termine prelungirea și am înțeles ca șeful politiei rutiere o sa plece pedeapsa administrativa de suspendare 180 zile. Dumneavoastră cum procedați? Ce s-a întâmplat?
Până la urmă ce s-a întâmplat ți-au reținut permisul sau nu? Și eu sunt in aceeași situație, mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate guliotu guliotu in dec 2008 am fost oprit de un echipaj al politie rutiere pentru depasirea limitei legale de viteza dar aveam si numerele provizorii expirate cu o zi in ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru numere false cosmin990 cosmin990 Buna ziua, Va scriu in legatura cu o problema care persista de aproape 1 an de zile. Incerc sa descriu situatia detaliat pentru a obtine de la dumneavoastra ... (vezi toată discuția)
Conducere cu numere de inmatriculare provizorii expirate sebastian.34 sebastian.34 am condus masina de firma cu numerele provizorii expirate. am fost oprit de politie mi-au retinut permisul si numerele. am cerut sa fiu escortat de politie ... (vezi toată discuția)