avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua, Este obligatorie declararea bunurilor si a ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua, Este obligatorie declararea bunurilor si a veniturilor ...

Buna ziua,
Este obligatoriu declararea bunurilor si a veniturilor in declaratia de avere a sotului/sotiei daca unul din ei nu este angajat la stat? Daca da, se declara doar bunurile dobandite in timpul casatoriei sau si inainte?

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
adr.ian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:00, 27 Septembrie 2023
Declaraţiile de avere se fac în scris, pe propria răspundere, şi cuprind drepturile şi obligaţiile declarantului, ale soţului/soţiei, precum şi ale copiilor aflaţi în întreţinere, în conformitate cu Anexa nr. 1 din Legea nr. 176/2010.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si se trec in declaratie si bunurile dinaintea casatoriei?
Daca sunt ale titularului declaratiei , da.
nu sunt ale titularului, sunt ale sotului
Se trec toate bunurile deținute de familie (soț/soție și copiii minori aflați în întreținere) în momentul depunerii declarației, indiferent cum sau când au fost dobândire bunurile, indiferent de locul de muncă al soțului/soției persoanei care are obligația legală a depunerii declarației de avere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotii care aleg regimul separatiei de bunuri mai au obligatia ... Laura_Lau Laura_Lau Sotii care aleg regimul separatiei de bunuri mai au obligatia sa declare venitul sotului/sotiei in declaratia de avere? Cum se procedeaza in cazul in care ei ... (vezi toată discuția)
Bunuri mobile ºi imobile care se trec în declaraþia de avere olivia stoicescu olivia stoicescu Buna ziua, As vrea sa ma ajutati,va rog cu raspunsuri la urmatoarele date care trebuie trecute sau nu in declaratia de avere: 1) un teren dobandit de sot ... (vezi toată discuția)
Declaratie de avere RIMANI RIMANI Daca intre soti exista o Conventie Matrimoniala - regimul separatiei de bunuri, este obligatoriu ca, la completarea declaratiei de avere a sotului (care este ... (vezi toată discuția)