Firma la care am lucrat a intrat in insolventa in nov.2008,salariatii am fost trecuti in tabelul preliminar al creditorilor cu salariile restante la acea data. In luna martie 2009 s-a declarat falimentul,salariile aferente lunilor ianuarie,februarie si martie ni s-au achitat din fondul de garantare.Dupa declararea falimentului in societatea falimentara au mai ramas angajati a caror salarii nu au mai fost achitate.In contractul colectiv de munca erau stipulate 10 salarii medii pe societate in cazul in care firma intra in faliment. Aceste salarii nu au fost trecute in tabelul final si nu au fost recunoscute de catre lichidator.Deci o parte dintre fostii angajati au neplatite atat salariile din perioada anterioara procedurii(trecute in tabelul creditorilor dupa toate bancile) din perioada procedurii si de dupa faliment precum si salariile compensatorii.Ce am putea face?#-o
Consider anormal sa negociezi salarii compensatorii in caz de faliment. Falimentul nu inseamna imposibilitatea tehnica, economica si financiara? Daca eram angajator eu va propuneam 20 de salarii. In cazul concedierilor se acopera platile compesatorii din munca realizata de cei ramasi in activitate dar a falimentului de unde, vedeti ca si pentru creantele salariale este greu? Salariatii sunt creditori privilegiati si isi vor primi drepturile inaintea altor creditori in functie de cum vor aparea bani (din incasari, vanzari active).