avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, as dori sa stiu daca potrivit articolului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, as dori sa stiu daca potrivit articolului 220 din ...

Buna ziua, as dori sa stiu daca potrivit articolului 220 din ordonanta 195/2002 un cetatean strain caruia i-a fost retinut permisul australian in data de 05.07.2023 si i s-a intocmit dosar penal(in urma unui accident de circulatie fara victime, in care nu a fost vinovat, )conform art.335 al.2-permis neconform- nu detinea permis international, poate cere sa-i fie restituit permisul in situatia in care vrea sa plece din tara.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:59, 25 Septembrie 2023
Aveti mai jos linkuri la legislatia actualizata. Actualizati-va si dvs. articolele la care faceti referinta si de unde :
[ link extern ]
[ link extern ]
Oricum, daca s-a deschis dosar penal conform art. 335 din codul penal, nu mai e valabila treaba din codul rutier, cind e vorba doar de suspendarea dreptului de a conduce (contraventional).
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ginerele meu este cetatean australian si are drept ... floricaolah floricaolah Buna ziua, ginerele meu este cetatean australian si are drept de sedere in Romania. I-a fost retinut permisul de conducere australian in data de 05.07.2023. ... (vezi toată discuția)
Dacă am avut suspendat permisul în 2021 și l-am redobândit ... alexandrugeorgescu1 alexandrugeorgescu1 Dacă am avut suspendat permisul în 2021 și l-am redobândit prin examen 13/15, mai am dreptul sa mai dau acest examen și în 2022, având în vedere ca mi ... (vezi toată discuția)
Permis necorespunzator pentru conducere motocicleta. M0t0 M0t0 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier a carui nu am fost vinovat la producerea lui dar in schimb mergeam cu o motocicleta pentru categoria A, a ... (vezi toată discuția)