avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, ginerele meu este cetatean australian si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, ginerele meu este cetatean australian si are drept ...

Buna ziua, ginerele meu este cetatean australian si are drept de sedere in Romania. I-a fost retinut permisul de conducere australian in data de 05.07.2023. "pana la solutionare"ca fiind neconform,adica nu avea si permis international .(art.335 al.2 C.P.)Is-a comunicat ca i se va intocmi dosar penal. De atunci nu l-a contactat nimeni de la politie. El vrea sa plece in luna octombrie in Australia pe o perioada de 3 luni.In Australia permisul este si act de identitate deci nu poate pleca fara permis.Intrebarea mea este: daca merge la politie si dovedeste cu biletul de avion ca in data de 15.oct. va parasi Romania i se va restitui permisul in urma cererii si a declaratiei ca nu va conduce pe teritoriul Romaniei? Daca da, in baza carei legi? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori sa stiu daca potrivit articolului 220 din ... floricaolah floricaolah Buna ziua, as dori sa stiu daca potrivit articolului 220 din ordonanta 195/2002 un cetatean strain caruia i-a fost retinut permisul australian in data de ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra copilului Scorpionul Scorpionul Sunt casatorit cu o romanca stabilta in australia si avem impreuna un copil care la nascut acolo si inca nu are si cetatenie romana ( eu sunt inca in romania ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis ciprian08 ciprian08 am si eu o intrebare k sa stiu la ce sa ma astept cu trei zile inainte de traseu am fost oprit de un echipaj de politie am condus fara permis am fost dus la ... (vezi toată discuția)