avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, s-a contractat o firma sa execute lucrare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, s-a contractat o firma sa execute lucrare la casa ...

Bună ziua, s-a contractat o firma sa execute lucrare la casa scării de către asociatie....in deviz au umflat materialele și nu au folosit nici măcar jumate.Apoi ei au zis ca unele aspecte din lucrare nu s a prins în contract cu toate ca am discutat aceste lucruri înainte.. Banii se dau de către administrator după lucrarea recepționate.Cum putem rezolva această speță. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:19, 26 Septembrie 2023
Ce inseamna ca:
...in deviz au umflat materialele și nu au folosit nici măcar jumate.

La nivelul scarii dvs. nu sunteti 2-3 proprietari care sa urmariti aceste lucruri - cat de cat, sau lasati totul in seama doar a unuia si a reprezentantului asociatiei?
Parerea mea este sa faceti verificari si dupa aceea sa va exprimati nemultumirea.
In fond, ce raspuns ati vrea sa primiti de pe forum?
Asadar, trebuia sa urmariti desfasurarea lucrarii, aprovizionarea treptata a materialelor, urmarirea facturilor si a chitantelor, consumarea acestora (efectuarea lucrarilor).
La terminarea lucrarii, se face un proces verbal de receptie - care are rolul de a verifica toate aceste lucruriu: cantitatea de materiale, calitatea acestora, calitatea manoperei, etc.
Abia dupa, puteti sa va exprimati multumirea / nemultumirea - ce ziceti?
El a făcut un deviz cu prețul la materiale la fiecare în parte...la unele dintre ele nu a folosit decât foarte puțin...și nu are factura...doar deviz
Adresati-va conducerii as. prop., nu administratorului.
Solicitati clarificari pentru toate problemele aratate.
Devizul este una, facturile, altceva, chitantele va arata ca facturile (emise pe numele asociatiei), au fost achitate.
Cei care -din partea asociatiei s-au ocupat de lucrare, pot confirma / infirma ca toate materialele achizitionate au fost folosite pentru lucrarea din scara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundamentarea economica a modului de formare a pretului. vionovac vionovac Am participat la selectie de oferte si, pentru ca pretul nostru este mai mic decat 85% din valoarea estimata a proiectului respectiv, ne-au solicitat ... (vezi toată discuția)
Cum se face alegerea prestatorului la o asociatie de proprietari? Nanton1958 Nanton1958 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se poate face corect o procedura de achizitie, in cadrul asociatiei de proprietari(bloc), privind repararea ... (vezi toată discuția)
Achizitie materiale si refacturare clientului suciu_diana suciu_diana Buna ziua, un PFA cod CAEN 4321 - proiectare si instalatii electrice - efectueaza lucrari pentru clienti in urmatorul mod: achizitioneaza toate materialele ... (vezi toată discuția)