avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se face alegerea prestatorului la o asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se face alegerea prestatorului la o asociatie de proprietari?

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti cum se poate face corect o procedura de achizitie, in cadrul asociatiei de proprietari(bloc), privind repararea acoperisului(din acela cu bitum, carton).
Admnistratorul mi-a spus ca se va face o achizitie prin cerere de oferta, pentru pretul materialelor, urmând ca pretul final(materiale si manopera) sa-l stabileasca firma castigatoare, dupa finalizarea lucrarilor.
Nu mi se pare in regula: poate "castiga" o firma cu pretul cel mai mic, iar in final pretul sa fie dupa bunul plac.
Va rog sa ma ajutati in gasirea unei solutii corecte atat din punct de vedere legal cat si material.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:45, 4 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se solicita minim 3 oferte complete, adica atât materiale cat si manoperă. In plus trebuie sa fie solicitate si conditiile de garantie a lucrării. In functie de toate aceste componente ar tb sa se decidă societatea câștigătoare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatoriu ofertele trebuie sa cuprinda si pretul manoperei
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru cine nu stie, orice oferta cuprinde in primul rand manopera pentru ca de aceasta societatea ofertanta este sigura. Poate da chiar variante de preturi la manopera in functie de operatiile executate.
In afara de asta, pentru firme care lucreaza cu anumite materiale, ofertele contin si variante de preturi pentru materiale de calitati diferite.

La asociatiile de proprietari se face de catre administrator, dar si de alti membri ai asociatiei, culegere de oferte.
Cand s-a decis necesitatea reparatiei, comitetul executiv discuta aceste oferte si alege una sau doua, sau trei si invita reprezentantii firmelor la sediul asociatiei pentru discutii si intocmirea de devize antecalculate pe baza de masuratori la fata locului si alegerea materialelor de catre beneficiar.
In cele din urma se decide asupra unei firme.
Se intocmeste un contract cu pretul ferm.

Modificarea acestei valori contractuale se face numai datorita cererilor suplimentare ulterioare ale beneficiarului si se stipuleaza intr-o anexa la contract.

Prestatorul nu are voie si nici nu i se accepta o modificare a valorii contractuale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si nu trebuie omis de catre beneficiar=asociatia de proprietari ca la receptia finala a lucrarii,executantul sa depuna si garantia lucrarii
Atentie ,a nu se confunda garantia acordata materialelor folosite cu garantia manoperei !
Multumesc, dar ati putea sa-mi dati pe ce legislatie se bazeaza aceste lucruri.

Alte discuții în legătură

Documente justificative pentru contractare lucrari asociatie de proprietari courvoisier courvoisier Care sunt documentele obligatorii care se intocmesc pentru efectuarea unor lucrari de reparatii? Este nevoie de aprobarea adunarii generale pentru a efectua ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa sau eludare prag valoric ? dana.sm dana.sm Buna. Cum interpretati urmatoarea situatie: - exista un proiect privind executia unei lucrari de consolidare a unei cladiri. Proiectul are ca valoare ... (vezi toată discuția)
Decontare lucrari pe fonduri publice castigate prin licitatii oana alboiu oana alboiu La o licitatie pe fonduri publice s-a depus o oferta cu care s-a castigat licitatia.Oferta are specificata peturi la materiale si manopera , cote indirecte ... (vezi toată discuția)