avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare hotarare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare hotarare

Buna ziua!Am castigat un proces de recuperare debit,am investit hotararea cu formula executorie.Debitoarea inca nu a platit.Trebuie sa ma duc la executor sau trebuie sa instiintez debitoarea in prealabil ca am hotararea investita cu formula executorie si in consecinta sa faca plata pentru a evita cheltuielile de executare?Cheltuielile de executare le platim noi la inceput,urmand ca ulterior sa le recuperam de la debitoare?Daca aveti cunostinta,cam care sunt costurile unei executari?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 21:23, 29 Ianuarie 2010
Fiind in posesia hotararii investite cu titlu executoriu,aplicand procedura ,trebuie sa apelati la executor judecatoresc.
Obligatiile financiare realizate pentru executarea silita ,intra in sarcina debitorului.
Costurile variaza in raport de valoare debit ,onorariu ,taxe suplimentare etc
Acesta va dispune activitatile specifice prin care va solicita instantei incuviintarea executarii silite.
Atentie,nu este obligatoriu ca detinand titlu executoriu,realizand demersuri de executare silita ,debitorul sa fie obligat la plata.
Sunt cazuri,si din pacate multe in care debitorii,constienti ca intr-un final va sosi si momentul plati,din timp se asigura si desfasoara demersurile pentru a nu putea fi executati.
Contactati un executor judecatoresc (dupa ce in prealabil ati studiat piata acestora, vis a vis de onorarii, promptitudine, etc.) si manifestati diligenta si in aceasta parte ce tine de executare.
Multe firme utilizeaza destula imaginatie pentru a nu fi executate.
Asadar, atentie!
Si nu va culcati pe o ureche, sperand ca executorul o sa va aduca banii cat de repede...
Puteti incerca recuperarea debitului, initial pe cale amiabila.Daca in cateva zile nu veti rezolva nimic, verificati daca "debitoarea" in cauza este solvabila si apoi apelati la un executor.
Daca nu aveti cum sa obtineti informatii referitoare la "solvabilitatea debitoarei", nu aveti ce face, trebuie sa apelati la executor care va face demersurile necesare in acest sens si va incepe executarea.
Puteti sa achitati doar o parte din cheltuielile de executare iar diferenta la final...nu prea este indicat sa achitati toate cheltuielile de executare initial.Cu aceasta ocazie, veti vedea si buna credinta/profesionalismul executorului respectiv.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli de judecata ContSters268881 ContSters268881 Buna dimineata, Am cateva intrebari si va rog sa ma ajutati sa inteleg... 1.Va rog sa ma lamuriti ce se intampla dupa ce instanta admite cererea de ... (vezi toată discuția)
Punere in executare latura civila dintr-o hotarare penala ionu roman ionu roman cum se pune in executare partea legata de despagubiri din cuprinsul unei hotarari penale ramase definitive? se merge la executorul judecatoresc, se investeste ... (vezi toată discuția)
Lamuriri tutzax@yahoo.com tutzax@yahoo.com buna ziua, am castigat un proces in instanta si am facut demersuri pentru a recupera cheltuielile de judecata, a trecut termenul in care trebiua sa ... (vezi toată discuția)